Diyarbakır Mimarlar Odası Dicle kıyısındaki yapıları sordu

Diyarbakır Mimarlar Odası Dicle kıyısındaki yapıları sordu
Diyarbakır’da, Dicle Nehri kıyısında kaçak yapıların artması Mimarlar Odasını harekete geçirdi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Mimarlar Odası Dicle Nehri kıyısında faaliyet gösteren cafe ve restoran işletme binalarının kaçak olup olmadığını Büyükşehir Belediyesinden sordu, bilgi istedi. Oda, gelecek cevaba göre yasal süreç başlatacak.

Her yıl yenileri yapılıyor

Dicle nehri kıyısında bir kısmı görüntü kirliliğine neden olan cafe ve restoran işletmelerine ait bina sayısına her yıl yenileri ekleniyor. Özellikle on gözlü köprü ile Mardinkapı güzergâhında vatandaşları rahatsız eden görüntüler ile ilgili şikayetlerin artması üzerine Diyarbakır Mimarlar Odası harekete geçti, konuyla ilgili de bir çalışma başlattı. Oda, bölgedeki yapıların kaçak olması halinde yasal süreç başlatmak istiyor.

Yasal süreç başlatılacak

Mimarlar Odası çalışmalarına ışık tutması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yazılı bir başvuruda bulunarak, güzergahta bulunan ve her yıl sayıları artan cafe, çay ve yemek servisi yapan işletmelerin içinde bulunduğu yapıların kaçak olup olmadığını sordu. Edinilen bilgilere göre, belediye henüz mimarlar odasının talebine yanıt vermedi. Kafelerin kaçak olması durumunda Mimarlar Odası’nın yasal yollara başvuracağı öğrenildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum