Tarihi mekanda Diyarbakır Mutfağı tanıtıldı

Tarihi mekanda Diyarbakır Mutfağı tanıtıldı
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Sur ilçesinde bulunan tarihi İçkale'de 250 kişilik bir katılımla Diyarbakır Mutfağı tanıtıldı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi İçkale'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Mezopotamya'nın bereketili topraklarında şekillenen Diyarbakır Mutfağı'nın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Tanıtım programında Diyarbakır'a özgü yemekler sergilendi. Sergilenen Diyarbakır Mutfağı yemekleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

mutfak1-tigris.jpegDiyarbakır bir Gastronomi kentidir

Tanıtımda söz alan Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gülşen Çoşanöz,"Diyarbakır Valiliği'nin çalışanları ve hepinize çok teşekkür ederim. Diyarbakır gastronomi kenti olarak hız kazandI.Hepsi birbirinden güzel ve özel yemekler bizim gastronomide Diyarbakır yemekleri büyük bir hızla kullanılan bir mutfaktır. Diyarbakır gastronomisinin yemekleri isim olarak bile fevkâlade davetkar olurken emeği geçen herkesi kutluyorum sağolun" dedi.

Tarımın anavatanı Mezopotamya'dır

Tarımın anavatanın Mezopotamya olduğunu ifade eden eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, "Bu toprakların mutfağı bu ülkeye önemli lezzet kazandırmıştır. Türkiye'nin güzelliklerine Diyarbakır önemli katkılar bulunmuştur. Bu güzellikleri bütün Türkiye'ye tanımaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

Diyarbakır, yemekleri ile ünlü bir şehir

Diyarbakır'ın her alanda önemli potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Bu kent 33 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır, yemekleri ile ünlü bir şehir. Bizler dünya ve ülkemizin her yerinde Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde ilimizin yemeklerini tanıtıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.