Diyarbakır onu unutmadı, hatırasını hep canlı tuttu

Diyarbakır onu unutmadı, hatırasını hep canlı tuttu
O gönüllerin Emniyet Müdürüydü. ‘Fırıncı Fikri’nin oğlu Ali Gaffar Okkan’ım, sapına kadar Diyarbakırlıyım’ derdi. Diyarbakır ona, o Diyarbakır’a büyük emek verdi. Ölümünün 21.yılında arkadaşları ile birlikte katledildiği noktada törenle anılacak.

TİGRİS HABER - 21 yıl önce Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarında 5 mesai arkadaşı ile birlikte katledilen Diyarbakır’ın unutulmayan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, her yıl olduğu gibi bu yılda yürekten anılacak. Katledildiği noktada düzenlenecek resmi ve sivil törenlerle anılacak olan Gaffar Okkan ve arkadaşlarının anısı Diyarbakır’da her zaman diri tutuluyor. Diyarbakır’da 3 yıl görev yapan, görevi sırasında vatandaşın kalbinde taht kuran Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve arkadaşlarının anısını her yıl tazeleyen Diyarbakırlılar, bugün saat 11.00’de katliamın gerçekleştiği noktada buluşacak. Okkan ve arkadaşlarının anısına yapılan anıt’a karanfiller bırakılacak, anma konuşmaları yapılacak.

Diyarbakırspor aşığı emniyet Müdürü

Diyarbakırspor’un süper lige çıkışında büyük payı olan ancak, şampiyonluk kutlamalarını göremeyen Ali Gaffar Okkan ve arkadaşlarının katledilmesi olayı ile ilgili tutuklamalar, yargılamalar olmasına, cinayetin aydınlatıldığı açıklanmasına rağmen vatandaşın vicdanında olayın aydınlandığına ve gerçek katillerin yakalandığına dair bir algı oluşmadı. Diyarbakırlılar, Okkan ve arkadaşlarının cinayetini ‘faili meçhul’ olarak kabul etti. Aradan 21 yıl geçmesine rağmen, kentte onunla ilgili anılar, sohbetler ediliyor, Diyarbakırlılar, hem doğum yeri Hendek’te hem de Diyarbakır’da anma programları düzenleyerek, vefa örneği gösteriyor.  21 yıl önce başlayan karşılıklı vefa sürüyor, sürmeye devam edecek. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum