“Diyarbakır Ortadoğu’nun Dubai’si olacak”

“Diyarbakır Ortadoğu’nun Dubai’si olacak”
AK Parti Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İslam Kanıtoğlu, seçimlerden sonra yapılacak yatırımlarla da Diyarbakır’ın Ortadoğu’nun Dubai’si olacağını ileri sürdü.

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır SKM Başkanı İslam Kanıtoğlu, 2002 yılından 2014 yılına kadar geçen sürede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölge için devrim niteliğinde olan çok büyük hizmetler yaptığını dile getirdi.

Kanıtoğlu, “OHAL yasasının kaldırılması, DGM’lerin kapatılması, miting ve gösteri haklarının genişletilmesi, kamuda Kürtçe tercüman ve çağrı merkezlerinin kurulması, farklı dil ve lehçelerde özel kursların açılması ve öğretilmesi, farklı dillerdeki faaliyetlere destek verilmesi, üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde akademik çalışmalar yapılması enstitü kurulması ve seçmeli ders olarak kabul edilmesi, çözüm sürecinin başlatılması, akil insanlar heyetinin kurulup çözüm süreci ile ilgili tüm insanların dinlenmesi, ana dilde savunma hakkı ve anadilde görüşebilme hakkı, yasaklı harflere serbestlik getirilmesi, özel okullarda ana dilde eğitime serbestlik getirilmesi, okullarda okutulan andımızın kaldırılması, yerleşim birimlerine eski adlarının iade edilmesi, farklı dilde yayın hakkı verilmesi, devlet ve özel televizyon radyo kanallarının açılması, milli birlik ve kardeşlik projesinin başlatılması sanatta yasaklara son verilmesi, kılık kıyafet serbestliğinin getirilmesi, azınlık ve cemaat vakıflarının mal edinmeleri, insan hakları kurumunun kurulması ve daha burada sayamadığım onlarca bunun gibi yasa bölge insanının hayal bile edemeyeceği devrim niteliğinde çalışmalardır” dedi.

“AK Parti zafer kazanacak”

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin bölgede zafer kazanacağını belirten İslam Kanıtoğlu, seçimlerden sonra yapılacak olan yatırımlarla artık Ortadoğu’nun Dubai’sinin Diyarbakır olacağını söyledi. Kanıtoğlu, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem bölgeye, hem Türkiye’ye her alanda demokrasiyi, insan haklarını, insanların özgürce yaşayabilmeleri için gereken tüm kanun ve düzenlemeleri 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa getirmiştir. Özellikle çözüm süreci ile birlikte bölge insanı rahata, huzura ve güvene kavuşmuştur. Her gün Diyarbakır ve ilçelerinde yaptığım incelemelerde gürdüm ki 30 Mart’ta bölge insanı en temel ihtiyaçları olan yerel yönetimlerde de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecek ve destekleyecektir. 30 Mart’tan sonra Ortadoğu’nun Dubaisi artık Diyarbakır olacaktır” 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.