Diyarbakır OSB elektrik kesintisinden etkilendi

Diyarbakır OSB elektrik kesintisinden etkilendi
İran’dan gelen doğalgaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle başlatılan elektrik kesintisi Diyarbakır OSB’de üretimi durdurdu. OSB Başkanı Mustafa Fidan, “Temennimiz kesintinin 3 gün ile sınırlı olmasıdır” dedi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - İran’dan Türkiye’ye doğalgaz sağlayan iletim hattındaki arıza gerekçe gösterilerek başlatılan kısıntı uygulaması Diyarbakır’da başladı. 3 günlük kesinti Perşembe akşamına kadar devam edecek. Arızanın giderilmesi, durumunda Cuma günü fabrikalara üretim için elektrik verilmesi bekleniyor. Kararla, OSB’lerde aydınlatma ve ısınma amaçlı kullanılabilecek kadar enerji kullanımına izin verildi. Belirlenen günlerde, belirlenen rakamın üzerinde enerji kullanan bölgelerin enerjisi, elektrik şirketi tarafından kesilecek ve cezai yaptırım uygulanacak.

300 fabrika üretimi durdurdu

Elektrik kesintisinden dolayı, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 300 fabrikada bugünden itibaren üretim durdu. Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, “Fabrikalarda ısıtma ve aydınlatma var ama üretime 3 gün ara verdik” dedi. 3 günlük kaybın hafta sonu çalışması ile kapatılabileceğini belirten Fidan, “İster istemez sıkıntı olacak. Umarız fazla bir düşüş olmaz. Temennimiz bu kesintilerin devam etmemesi yönünde. Devam etmesi durumunda sanayici ciddi sıkıntı yaşayacaktır” diye konuştu.

İhracatta 51’inci sırada

300 fabrikanın bulunduğu Diyarbakır OSB’de ilk dört etap dolmuş durumda. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, 5’inci etapta yatırım yapmak için sırada bekleyen sanayiciler var. Diyarbakır, ihracatta Türkiye illeri arasında 51’inci sırada yer alıyor. Sanayiciler, kesintilerin devam etmesi durumunda, yakalanan kalkınma ivmesinin kaybedilmesinden endişe ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.