Diyarbakır OSB’de 2 bin 76 kişi aşılandı

Diyarbakır OSB’de 2 bin 76 kişi aşılandı
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çalışan 2 bin 76 kişi aşılandı. OSB’de faaliyet gösteren 20’den fazla fabrika aşılama çalışmalarına destek veriyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da aşılama çalışmaları hız kazanıyor. Bu kapsamda, OSB’de çalışan 2 bin 76 kişinin aşıları yapıldı. Bölgede faaliyet yürüten 20’den fazla fabrika da aşılama çalışmalarına tam destek veriyor.  Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, başlatılan aşı seferberliği sonrası Diyarbakır’da aşıya olan talebin arttığını söyledi. Tekin, “Kentin birçok noktasında, AVM ve kırsal mahallelerde, kurulan mobil aşı uygulama noktalarında vatandaşların aşı olmaları sağlanıyor” dedi. Vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Tekin şöyle konuştu:

“Hastanede yatan hastaların yüzde 90’ı aşı hakkı tanımlanmış ancak aşılarını yaptırmayan kişilerden oluşmakta. Toplumsal bağışıklık sağlamak için vatandaşlarımızın yüzde 70’inin aşılanması gerekiyor. Bunun için sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ve gayretle çalışıyor. Vatandaşlarımızın da en kısa sürede en yakın aşı uygulama noktasına giderek aşılarını yaptırmalarını rica ediyorum.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.