VİDEO - Diyarbakır OSB’de 3 adaylı yarış

VİDEO - Diyarbakır OSB’de 3 adaylı yarış
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde 3 listenin yarıştığı seçim başladı. Başkan adaylarının konuşmalarında yatırım ve birliktelik öne çıktı


Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Seçim OSB yönetim binasının önünde yapıldı. Kurul yeterli çoğunluk sağlandıktan sonra başladı. Divan seçildikten sonra 3 aday birer konuşma yaptı. Daha sonra oy verme işlemi başladı. Seçimde 269 kişi oy kullanacak.

Mavi liste adayı Mustafa Fidan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sonuç ne çıkarsa çıksın; şimdiden tüm sanayicilerimize ve kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Diyarbakır OSB olarak üzerimizdeki emanetin ve sorumluluğun farkındayız. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket ettik.

“Burada hepimiz arkadaşız, dostuz ve kardeşiz”

Birbirimize olan sorumluluklarımız gereği bazen zor kararlar almak durumunda kaldık, aldığımız bu kararlar kimi sanayicimizi zorladı. Bilinmesini isteriz ki bu kararlar OSB’mizin genel menfaati içindi. Hiçbir zaman kişisel değildi çünkü burada hepimiz arkadaşız, dostuz ve kardeşiz.

Diyarbakır OSB yönetimi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri “Mavi Liste” olarak daha da iyi yapacağımıza olan inancımız tamdır. Birlik ve beraberlik içinde OSB’mizi çok daha iyi yerlere getireceğiz.  İş insanları olarak bizler, ülkemizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlamak üzere yeni yatırımlara ve ticaret potansiyelimizi artırmaya odaklanmalıyız. Bugün Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, kentin en önemli ve en değerli kurumlarından biri haline geldiyse bu çalışma arkadaşlarımızla ve yönetim kurulumuzla birlikte  başardığımız işlerin neticesidir. 26 yıllık geçmişi bulunan Diyarbakır OSB’miz, günün koşullarına göre her yıl bir adım öteye gitmiştir.

“Üreten el her zaman değerlidir”

Beyaz liste adayı Ahmet Karavil de Diyarbakır’ı dünyaya tanıtacaklarını kaydederek: “Sizlere 30 gün boyunca, Beyaz liste olarak projelerimizi ziyaretlerimiz esnasında dile getirdik. Öncelikle şunu  belirtmek isterim ki; Sanayici her zaman, üreten ve istihdam yaratandır. Çünkü “Ya üretip özgür olacağız ya da tüketip başkalarına mahkûm olacağız.” Zamana ayak uyduramazsak zaman bizleri o sistemin dışına atar. Üreten el her zaman değerlidir. Gelin, üreten Diyarbakır için birlikte yönetelim. Sanayi dünyasında duygusallığın yeri asla olamaz çünkü çocuklarımızın ve yatırımlarımızın geleceği söz konusudur. Ne yaparsak yapalım yaptığımız işin mutlaka karşılığını bulması gerekmektedir. Çünkü üreticinin sorumluğu büyük, yükü ağır ve yolu uzundur. Bizler, en iyi hizmeti en iyi şekilde sanayici meslektaşlarımıza vermek için bu yarışa girdik. Diyarbakır organize sanayimizi; bölgemize, ülkemize ve tüm dünya ya tanıtacağız” şeklinde konuştu.

Yeşil liste adayı Ali İhsan Doğan ise: “Bilindiği üzere, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgemiz 1991’de kurulmuştur. 1996’da ise 100 hektarlık alanda altyapı inşaatına başlanmıştır. Geldiğimiz aşamada 4 etaptan oluşan ve 387 firmanın faaliyet gösterdiği büyük bir organize sanayi bölgesine dönüşmüştür. 5. Etap için ise bakanlığımızdan onay aldık ve çalışmalarımız devam ediyor. Organize Sanayi Bölgemizin buralara gelmesinde emeği geçen herkese Yeşil Liste ekibi adına şükranlarımızı ifade etmek istiyorum.

“Ekibimiz genç ve dinamiktir”

Bugün yapılacak genel kurulumuzun OSB’miz için çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Zira, çağa ayak uydurmak zorundayız. Bu da geleneksel yöntemlerle ve klasik yönetim ve bakış açısıyla mümkün değildir.  Dünyada bilgi ve teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bizlerde sanayiciler olarak bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Yeşil Liste, çağın ve OSB’mizin gereklerinin ortaya koyduğu ihtiyaçların ürünüdür. Mühendislik, mimarlık, işletme, kamu yönetimi, psikoloji gibi alanlarda yüksek eğitim alan ekip üyelerimiz ile OSB’mizi günün koşullarına ve değişen dünyaya göre yönetebilecek bilgi ve kapasiteye sahibiz. Ekibimiz genç ve dinamiktir. Yeniliğe ve gelişmeye açıktır. Bilgili ve inovatiftir.

“Diyarbakır Kazanacak”

 Bizler Yeşil Liste olarak özellikle genç bir ekip oluşturduk. Gençler geleceğimizdir. Onları yarına çok iyi hazırlamamız gerekiyor. İşlerimizi devralacak olan ve sonraki nesillere devredecek olan şimdiki gençlerimizdir. Bu nedenle gençlere her platformda alan açmamız gerektiğine olan inancımızla, listemizi çoğunlukla gençlerden oluşturduk. Onlara güveniyoruz. Sonuç ne olursa şuna inanıyoruz; OSB kazanacak, Diyarbakır Kazanacak” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.