Diyarbakır otogarında bayram yoğunluğu

Diyarbakır otogarında bayram yoğunluğu
Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, Diyarbakır otogarında yoğunluk oluşturdu.

TİGRİS HABER - Kurban Bayramı'nı geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sakin geçiren bölge illerindeki otogarlarda bu bayram normalleşme ile büyük hareketlilik yaşanıyor.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından memleketlerini ziyaret etmek, tatil bölgelerine seyahat etmek isteyenler otogarların yolunu tutarken, artan talebi karşılamakta güçlük çeken firmalar ek sefer düzenliyor.

Bayram tatili nedeniyle hareketliliğin yaşandığı Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminalindeki firma çalışanı Hüseyin Öztürk, daha önce salgın nedeniyle zorlu bir süreç geçirdiklerini belirterek, normalleşmeyle işlerinin yoğunlaştığını söyledi.

Öztürk, "Bayram nedeniyle talep çok yoğun. Ek seferler açmaya çalışıyoruz. Yolcularımızın dışarıda kalmasını istemiyoruz." dedi. Otobüs şoförü Abdullah Özkan, bayram nedeniyle hareketlilik yaşadıklarını belirterek, batı ilerinden gelen yolcular nedeniyle bu yoğunluğun yaşandığını belirtti.

“Ek seferler yapmayı planlıyoruz”

Kısıtlamanın kaldırılmasıyla işlerin arttığını dile getiren Özkan, "Bayram nedeniyle hareketlilik var. Gelen ve giden yolcularımızın maske takmalarını öneriyoruz. Bayramdan sonra batı illerinden daha fazla bir yolcu yoğunluğu bekliyoruz. Bunlar için de ek seferler yapmayı planlıyoruz. Bu durumdan mutluyuz." diye konuştu.

Yolculardan Selma Muslu, bayram nedeniyle Alanya'ya yakınlarını ziyarete gideceğini belirterek, otobüs biletini 10 gün önce aldığını, bu nedenle sıkıntı yaşamadığını belirtti. (Haber Merkezi/AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.