Diyarbakır-Özbekistan ve ‘Ticari fırsat’ buluşması

Diyarbakır-Özbekistan ve ‘Ticari fırsat’ buluşması
DİSİAD'ın daveti i üzerine Diyarbakır'a gelen Özbekistan Ekonomi Müsteşarı Maşrap Mamirov ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle bir araya geldi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Özbekistan ile ticari ilişkileri geliştirmek adına Diyarbakır'a davet edilen
Özbekistan Ekonomi Müsteşarı Maşrap Mamirov ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda oda yönetimi ve üyesiyle bir araya geldi.

Bu ziyaret ile birlikte yeni pazar alanları açılır

Fabrika ziyaretlerinin önemine dikkat çeken DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, "Bizleri kırmadık bizimle bir araya geldiler. Bizler pazar alanlarını geliştirmek için onlarla iş birliği halinde olacağız. Burada olduklarından dolayı çok mutluyuz. Güzel bir program oldu bizim için. Umarım bu ziyaret yeni bir pazar alanları açar" diye konuştu.

Oda olarak bu tür çalışmalara önem veriyoruz

Oda olarak bu tür çalışmalara önem verdiklerini söyleyen DTSO Başkanı Mehmet Kaya, "Bildiğiniz gibi bizim
özellikle dış ticaret komisyonumuz dönem dönem ülke bazlı çalışmalar
yaparak iş insanlarımızın ticaretten, ihracatlarını arttırmayla
ilgili bilgilendirme seminerleri yapıyoruz. Bugün de Özbekistan'dan misafirlerimiz aramızda. Odamızın ve borsamızın
birlikte başlattığı Türkiye'de ipek böcekçiliğinin imza atmıştık. Özbekistan dünyada ipek böcekçiliğinde dünyada ikinci büyük ülke. Bu bile tek başına Özbekistan'la, birlikte çalışma
yapabileceğimiz alanların fazlalığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da olmaktan mutluyum

Diyarbakır'da olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Özbekistan Ekonomi Müsteşarı Maşrap Mamirov, "Ben biraz yatırım fırsatlarından bahsetmek istiyorum. Özbekistan nitelikli iş gücüne sahip bir ülkedir. Ülkemizde 129 yerli ve 30 yabancı yüksek eğitim kurumu var. Ülkemizde yabancı yatırımcıların oranı giderek artmıştır. Yabancı yatırımlara baktığımızda Rusya, Türkiye ve Çin başta geliyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Özbekistan Ekonomi Müsteşarı Maşrap Mamirov, 'Özbekistan ile Ticari Fırsatlar' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.