Diyarbakır, pediatri kongresine ev sahipliği yapacak

Diyarbakır, pediatri kongresine ev sahipliği yapacak
Diyarbakır 3’üncü Doğu Pediatri kongresine bu yılda ev sahipliği yapacak. 28 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde gerçekleşecek olan kongreye, Türkiye genelinde yaklaşık bin 500 civarında çocuk hekimi katılacak.

TİGRİS HABER - Doğu Pediatri Derneği adına açıklama yapan genel sekreter Doç Dr Muhammet Asena, bin 500 civarında hekimin katılacağı kongrede 27 oturumun gerçekleşeceğini, çocuk sağlığı ve hastalıkları konularının tüm yönleriyle masaya yatırılacağını ifade etti.

Asena şunları söyledi;

“Kongremizi Doğu Pediatri Derneğimizin ev sahipliğinde Türk Pediatri kurumu, Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Çocuk Beslenme ve Metobolizma Derneği, Türk Neonatoloji Derneği ve Akademik Tıp Eğitim Derneklerimiz ile ortak oturumlar şeklinde planladık. Endüstriden 71 firmanın desteklediği kongremiz 4 gün sürecek. Katkı sunan tüm firmalarımıza ve Diyarbakır Valiliği ve Ticaret odasına teşekkür ediyoruz. “

Diyarbakır’da gerçekleştirilen en büyük Tıp Kongresi özelliği olan Doğu Pediatri Kongresinde ayrıca, geleneksel hale gelen Çocuk sağlığına dikkat çekmek amacı ile planlanan ‘Kadrajımdan Çocuk film festivali’ gerçekleştirilecek. Bu yıl rekor katılım ile 944 film arasından dereceye girecek filmler özel jüriler tarafından belirlenecek ve Gala gecesinde ödüller takdim edilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.