Diyarbakır Sanat Sokağı’nda finale doğru

Diyarbakır Sanat Sokağı’nda finale doğru
Diyarbakır’ın Ofis semtinde Sanat Sokağı’ndaki sağlıklaştırma çalışmalarında final yakında.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı’nda geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarında renkli baskılı asfalt işlemi de tamamlandı. Yürüyüşe hazır hale gelen sokaktaki çalışmaların çok yakın zamanda tamamlanması ve sokağın hizmete açılması bekleniyor. Çocuk oyun parkının da yapıldığı sokakta yakın zamanda tüm çalışmaların tamamlanarak finale ulaşılması geri sayım başladı.

Neler yapıldı?

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar kapsamında zemindeki su sızıntılarını önlemek için 270 metre uzunluğu 27 metre genişliğindeki alanı 4 bin 200 metrekare membranla kapladı. Yol ve kaldırımdaki yağmur ile yüzeysel suların drenajı için 460 metre ızgara kanal döşendi. Sokağın yapısını ve görüntüsünü bozmayacak şekilde yolun her iki tarafına aydınlatma direkleri dikildi. 3 bin 800 metrekare bazalt-tuğla döşenen sokak desenli asfaltla kaplandı.

sanat-sokagi-tigris1.jpg

Son adım peyzaj çalışması

Sağlıklaştırma çalışmalarının bir sonraki adımında ise Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarına başlayacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de son olarak kent mobilyalarını yenileyerek, belirlenen alanlara ağaç, çalı ve mevsimlik çiçeklerle sokağı süsleyecek. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.