Diyarbakır SES, ağır hasarlı yangın merdiveni için uyardı

Diyarbakır SES, ağır hasarlı yangın merdiveni için uyardı
Maraş Merkezli depremlerden sonra Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nin yangın merdiveni ağır hasar aldı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Maraş Merkezli depremlerden sonra Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nin yangın merdiveni ağır hasar aldı. SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, Ağır hasarlı yangın merdiveni için aylardır önlem alınmadığını söyledi. Güldiken, “Hafif sarsıntıda yıkılır, can kaybı yaşanır, kontrollü şekilde yıkılmalı” dedi.

Diyarbakır Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesinin sonradan yapılma 10 katlı yangın merdiveni depremde hasar gördü ve binadan ayrıldı. Yıkılmayan ancak binadan ayrı duran yangın merdivenleri için 7 aydır herhangi bir tedbir alınmadı. Her gün yüzlerce insanın gelip geçtiği bu bölge tehlikeye davetiye çıkarıyor. Ağır hasarlı yangın merdiveni için aylardır yıkım kararı çıkarılmış olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmaması eleştirilere neden oldu.

a22f9405-3016-4bdc-9167-b87d72b96715.jpgDevlet Hastanesindeki ağır hasarlı yangın merdiveni sorununa dair değerlendirme yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, herhangi bir artçı sarsıntıda yıkılma ihtimali olan yangın merdivenin yüzlerce yurttaşın canına mal olabileceğini belirterek, yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi.

Şu ana kadar herhangi bir önlem alınmadı

Hastane yönetimiyle ağır hasarlı yangın merdivenine ilişkin bir çok kez görüşme yaptıklarını ifade eden Güldiken, "Bize her seferinde iletilen; bu konuya dair Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi ile görüşüldüğüydü. Bize aktarılan ise yangın merdivenin sonradan yapılan bir eklenti olduğu ve dolayısıyla hastanenin temel kullanım alanlarına dair çok ciddi bir şey olmadığına dair ifadeleri oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yıkım kararı gerekiyormuş. Ama şu ana kadar herhangi bir önlem alınmış değil" diye konuştu.

98f9f43b-8c66-4995-8201-1cd1ca52d52e.jpg

Endişeliyiz, yıkılma ihtimali çok yüksek

Güldiken, yangın merdivenin durumundan kaynaklı endişeli olduklarını söyledi. Yaşanabilecek bir sarsıntı esnasında yangın verdiğinin yıkılma ihtimalinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Güldiken şunları söyledi: "Yangın merdiveni acile çok yakın. Maalesef her alanda bu durum dile getirildi, ancak olumlu bir gelişme yok. Yangın merdiveni şu an hastane binasından komple ayrılmış durumda ve herhangi bir önlem yok. Sadece Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi için geçerli bir durum değil, Lice Devlet Hastanesi de aynı durumda. Depremden sonra hastane kullanılmaz halde olmasına rağmen herhangi bir boşaltma kararı yok.

Ülke, liyakati olmayan sorumsuz idarecilerle yönetilen bir yer haline geldi. Özelikle depremden sonra kentte bulunan hastanelere ilişkin İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yaptık. Bize verilen bilgide hastanelerde herhangi olumsuz bir durumun olamadığı aktarıldı. Maalesef, depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi yangın merdivenin durumu ortada. Hem Lice Devlet Hastanesi’nde hem de Selahaddin

Eyyubi Devlet Hastanesi’nde gözle görülür bir durum var. Gerçekten anlam vermek mümkün değil."

1bdec710-b1ef-454d-9de4-407081de2b50.jpg

Kontrollü bir şekilde yıkılmalı

Bölgede artçı sarsıntıların devam ettiğini belirten Güldiken, "Diyarbakır eskiden riskli bir bölge değildi, ama Maraş depreminde sonra bu durum ortadan kalkmış durumda. Diyarbakır'ın artık bir deprem bölgesi olduğunu kabul etmemiz gerek. Dolayısıyla ilgili kurumların üstüne düşeni yapması gerekiyor. Hastanede her gün binlerce insan tedavi oluyor, yüzlerce çalışan var. Dolayısıyla herhangi bir artçı depremde yangın merdiveninde yaşanacak yıkım, yüzlerce insanın canına mal olabilir. Bir an önce önlem alınıp, kontrollü bir şekilde yıkılmalı" diye kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.