Diyarbakır stadyumu, Ali Gaffar Okkan stadyumu olacak

Diyarbakır stadyumu, Ali Gaffar Okkan stadyumu olacak
2018 yılında hizmete giren ve Türkiye’nin son dönemlerdeki en önemli spor yatırımlarından olan Yeni Diyarbakır Stadyumu’na kentle ve sporla özdeşleşen şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ismi veriliyor.

TİGRİS HABER - Teklif Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) tarafından yapıldı, konuyu yetkililerle görüşen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi olumlu yanıt aldı.

Bu gelişme kentteki spor camiası arasında heyecanla karşılanarak tam destek buldu.

Yetkililerden Olumlu Yanıt Geldi, Çalışma Başlatıldı

24 Ocak 2001 tarihinde hain bir suikast sonucu şehit edilen, cenazesi yüzbinlerce Diyarbakırlı tarafından memleketi Sakarya’ya uğurlanan, bugün hala bir çok iş yerinde resimleri asılı olan ve ismi yüzlerce çocuğa verilen Ali Gaffar Okkan’ın ismi Diyarbakır’da bazı eğitim kurumlarına verilmişti. Önemli hamle ise Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’nden geldi. Dernek, 2018 yılında hizmete giren ve Türkiye Kupası finali ile Türkiye-İskoçya milli maçı dahil önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Yeni Diyarbakır Stadı’na Ali Gaffar Okkan isminin verilmesi için çalışma başlattı. GSYD’nin önerisini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi,konuyu spor bakanlığı yetkilileriyle görüşerek olumlu yanıt aldı.

Önümüzdeki günlerde alınacak kararla 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadı’nın isminin “Ali Gaffar Okkan Stadyumu” olarak güncellenmesi bekleniyor.

Bu Gelişme Heyecanla Karşılandı

Diyarbakır’da Diyarbakırspor onursal başkanlığı yapmasının yanı sıra bir çok spor branşına destek veren ve kendisi de aynı zamanda eski sporcu olan Ali Gaffar Okkan’ın isminin stadyuma verilecek olması” ben sapına kadar Diyarbakırlıyım” dediği Diyarbakır’da heyecanla karşılandı. Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay,”Ali Gaffar Okkan bu kentin ölümsüz değeridir. Spor ve Diyarbakırspor denilince akıllara kendisi geliyor. İsminin stadyuma verilmesi yerinde ve anlamlı olur. Biz teklifimizi yaptık. Sağolsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi yetkililerle görüştü ve olumlu yanıt aldı. İnşallah Ali Gaffar Okkan’ı sevenlerin hayali olan bu beklenti cevabını bulacak.” dedi. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum