Diyarbakır Sur’da bayram temizliği

Diyarbakır Sur’da bayram temizliği
Diyarbakır’ın tarihi, turistik bölgesi Sur içi ilçesinde yaklaşık bir haftadır büyük yoğunluk yaşanıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi, turistik bölgesi Sur içi ilçesinde yaklaşık bir haftadır büyük yoğunluk yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Sur İçi bölgesi, bayram hareketliliği de eklenince yoğunluk daha da arttı. Gerçek nüfusu 200 bin civarında olan Sur içinde günlük nüfus hareketi 1 milyona ulaşıyor.

Tarihi ve turist bölgedeki nüfus hareketliliği doğal olarak temizlik konusunda büyük sorun oluyor. Sık temizlik yapılmasına rağmen, yoğunluktan dolayı temizlik ekipleri çöpleri toplamakta zorlanıyor. Vatandaşlar, tarihi ve turistik bölgede belediyenin birinci görevinin temizlik olması gerektiğini vurguluyorlar.

sur-yikama-tigris1.jpg

Sadece bayramlarda değil, her zaman

Bayrama iki gün kala, Sur belediyesi temizlik ekipleri, sabahın erken saatlerinde, henüz yoğunluk yaşanmamışken, cadde ve sokakları tazyikli su ile yıkamaya başladı. Vatandaş, tarihi bölgenin sürekli turist akınına uğradığını, o nedenle sadece bayramlarda değil, her gün, özellikle de yaz aylarında sürekli yıkanması gerektiğini ifade ediyorlar.

sur-yikama-tigris2.jpg

Sur içinde temizlik kampanyası şart

Son zamanlarda sur ilçe belediyesinin temizlik konusunda yetersiz kaldığına değinen yurttaşlar, “Çok kıymetli bölgedeyiz. Ana cadde ve sokaklarda dahi çok iyi temizlik yok. Ara sokaklardaki mahalleler çok kötü, kokludan gidilmeyen yerler var. Oysa bölgenin tamamı turistik, tarih kokması gerekir ki, o da temizlikle mümkün. Sur içine temizlik seferberliği şart, belediye en kısa sürede ‘temizlik seferberliği’ kampanyası başlatmalı” şeklinde konuştular.

sur-yikama-tigris3.jpg

Fotoğraflar: Naci Sapan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.