Diyarbakır Sur’daki 52 dükkan kiralandı

Diyarbakır Sur’daki 52 dükkan kiralandı
Diyarbakır Sur’da çatışmalardan sonra inşa edilen 52 dükkan, açık arttırma usulü ile yeni sahiplerine kiralandı. İhaleye STK’lar davet edilmemesi tepkiye neden oldu.

TİGRİS HABERDiyarbakır’ın Sur ilçesinde 2015 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası 6 mahalleden biri olan Hasırlı'da, tamamlanan 52 dükkanın kiralanması için Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde açık arttırma usulü ile ihale yapıldı. Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticari A.Ş. tarafından basına kapılı yapılan açık arttırmaya sadece “davetiye” gönderilen misafirler katılabildi. İhalenin yapılacağı salona girmek isteyen bazı işyeri sahiplerinin, polis tarafından engellendiği iddia edildi.

STK’ların bilgisi yok

İhale öncesi, Tigris Haber’e konuşan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun, “Nezaketen de olsa, şeffaflık ilkesi gereği davet edilmeyi bekliyorduk”  demişti. Doğan, kentteki hiçbir sivil toplum örgütünün ihale sürecine gözlemci olarak davet edilmediğine işaret eden Hatun, dükkânların ihaleye çıkarılma süreci ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söylemişti. Dükkanların kiralanması gibi sürecinden, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) da konu bilgi sahibi olmadığı ortaya çıkmıştı.

Suriçi Yenikapı Caddesi’ndeki 52 dükkân, Emlak Yönetim A.Ş tarafından yapılacak ihale ile kiraya verildi. İnşa edilen 40 dükkândan 37’si yerel gastronomiye ayrıldı. İhale için 8 bin ile 100 bin lira arasında teminat bedeli belirlenmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum