Diyarbakır Tabip Odası: Fincancı derhal serbest bırakılmalı

Diyarbakır Tabip Odası: Fincancı derhal serbest bırakılmalı
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tabip Odası üyeleri, Türkiye’nin Irak’ta sürdürdüğü operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair açıklamaları nedeniyle gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasını protesto etti. KESK, Diyarbakır Barosu, İHD, TİHV, Diyarbakır Demokrasi Platformu, Mardin Demokrasi Platformu, Mardin Şahmaran Kadın Platformu, Rosa Kadın Derneği, DİSK Genel-İş, TMMOB, ÖHD, HDP, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası temsilcilerinin destek verdiği protestoda konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Fincancı’nın ifadesinin ardından derhal serbest bırakılmasını istedi.

Diyarbakır Tabip Odası’nda yapılan açıklamada, Turan, Fincancı’nın gözaltına alınmadan önce TTB Hukuk Komisyonunun Ankara Cumhuriyet Savcılığıyla görüşme yaptığını görüşmede Fincancı’nın uygun bir zamanda ifade verebileceğini Savcılığa aktardığını, buna rağmen Fincancı’nın gözaltına alındığını belirterek, “İfadeye çağrıldığında icabet edecek iken bu biçimde gözaltına alınması kabul edilemez.” dedi.

‘İnsan hakları savunuculuğuna saldırıdır’

Fincancı’nın bilim insanı ve insan hakları savunucu kimliğinin bulunduğunu ve her zaman şiddete karşı olduğunu söyleyen Turan, “TTB MK Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya yapılanlar sadece düşünce ve ifade özgürlüğünün ağır bir ihlali değil aynı zamanda insan hakları savunuculuğuna yönelik bir saldırıdır.” ifadesini kullandı.

‘Baskının son aşamasını oluşturmuştur’

İktidar çevrelerin müdahale niteliğindeki açıklamalarının ardından Fincancı’nın gözaltına alındığının altını çizen Turan, “Bu çevrelerin uzun zamandır TTB’ye ve tüm emek-meslek örgütlerine yönelik arttırdığı baskının son aşamasını oluşturmuştur. Nitekim iktidar, Meslek Örgütleri Yasası’nda bir değişiklik için kamuoyunda yaratılan bu gündemi kullanacağını açıklamalarıyla itiraf etmiştir.” diye konuştu.

‘Derhal serbest bırakılmalı’

Emek ve meslek örgütleri olarak Fincancı’yaq yönelik linçi ve hukuksuz uygulamaları kabul etmediklerini dile getiren Turan, Fincancı’nın ifadesinin alınarak derhal serbest bırakılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.