Diyarbakır tekstilde hammadde sıkıntısı yaşıyor

Diyarbakır tekstilde hammadde sıkıntısı yaşıyor
Türkiye’nin en kaliteli pamuk üretiminde ikinci sırada yer alan Diyarbakır’daki tekstilciler, fiyatların yükselmesinden dolayı ham madde sıkıntısı yaşıyor.

TİGRİS HABER - Jiber Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, “Şuan işten çıkarma ya da küçültmeye gitmedik, ama önümüzdeki günlerde sıkıntı yaşayabiliriz” dedi.

tekstil1.jpg

Türkiye’nin yıllık 1 milyon 600 bin ton pamuğa ihtiyacı var. Bunun bir tonu ülke içinden karşılanırken, 600 bin tonu ise yurtdışından ithal ediliyor. Türkiye’nin ikinci kaliteli pamuğunu üreten Diyarbakır’da tekstilciler pamuk fiyatlarının yükselmesinden dolayı hammadde sıkıntısı yaşıyor. Çin ve Amerika’da borsalarında pamuk fiyatları 4 bin 800 liradan 13 bin liraya yükseldi.

Sıkıntı yaşanabilir

Tigris Haber’e konuşan Jiber Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu, pamuğun dolar fiyatları ile yarışır hale geldiğini söyledi. Ciddi bir hammadde sıkıntısı ile karşı karşıya olduklarını belirten Oğurlu, “Şuan işten çıkarma ya da küçültmeye gitmedik, ama önümüzdeki günlerde sıkıntı yaşayabiliriz” dedi.

tekstil3.jpg

Üreticinin fiyatların daha da artacağını düşünerek, pamuk stoku yaptığını belirten Oğurlu, “Hammaddede çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Pamuk fiyatları dolardan daha fazla arttı” dedi.

2020 yılında 403 bin dekar alanda pamuk üretimi yapılmıştı. Bu yıl ki üretim ise yüzde 30 artışla, 527 bin dekara ulaştı. Geçen yıl 217 bin ton olan pamuk üretimi, bu yıl 250 bin tonun üzerine çıkmıştı. Buna rağmen fiyatlar yükseldiği için, tekstilciler, hammadde sıkıntısı yaşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.