Diyarbakır ulaşımında sorunlar bitmek bilmiyor

Diyarbakır ulaşımında sorunlar bitmek bilmiyor
Diyarbakır’ın Eğil ve Dicle ilçelerinde ulaşım sorunu yaşanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin iki ilçe için tek otobüs seferi tahsis ettiğini söyleyen vatandaşlar, uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Eğil ve Dicle ilçelerinde ulaşımın yetersiz olması vatandaşları perişan etti. Büyükşehir Belediyesinin iki ilçe için tek bir araç tahsis ettiği öğrenilirken, vatandaşlar, ulaşım aksaklığından şikâyetçi oldu.

“İki ilçeye tek otobüs tahsis edildi”

Normalleşme süreciyle beraber ilçelerinde ulaşım seferlerinin daha da azaldığını kaydeden bir vatandaş: “Bilindiği üzere pandemiyle beraber tüm ilçelerin otobüs seferleri durduruldu. Normal yaşamla birlikte tekrar başlayan otobüs seferleri Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğil ve Dicle ilçelerine tek otobüs tahsis edilmiş olup bu otobüs sabah ve akşam karşılıklı Diyarbakır Eğil Dicle Seferi yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesine ait olan otobüs Sabah 06:30 Civarı Dicle ilçesinden yolcu alıp Eğil ilçesine hareket etmektedir. Aynı otobüs 07:00 Civarı Eğil ilçesinden yolcuları da alıp Diyarbakır iline hareket etmektedir.  Bu iki ilçeye tek otobüs tahsis edilmiştir. Bu durum hem işe giden çalışanları öğrencileri ve Diyarbakır’da işi olan insanları ziyadesiyle mağdur etmektedir” şeklinde konuştu.

“Ne oldu bu otobüslere?”

Önceki dönemlerde ulaşımın daha rahat olduğunu ve her ilçeye ayrı otobüs tahsis edildiğini belirten vatandaş: “İnsanlar dolmuşlara mecbur edilmemeli. Minibüs sahipleri keyiflerince tıka basa yolcu alıyor, bu durum biz vatandaşları mağdur ediyor. Acaba 2 ilçeye otobüs ulaşımını engelleyen minibüs kooperatiflerimi? Minibüslere değinecek olursak Dicle ilçesinin minibüsleri yer yer 3 saatte 1 kalkıyor. Dolmayana kadar kalkmıyor bu da halkı ziyadesiyle mağdur ediyor. Bu durum, maddi olarak da her gün işe gidip gelen insanları ve öğrencileri mağdur etmektedir. Dolmuş ücreti 8 TL, otobüs Öğrenci ve indirimli 3 TL Ama otobüs yok. Hatta bir dönem Diyarbakır’dan Eğil Peygamber kabirlerine ücretsiz otobüs bile tahsis edilmişti. Demek ki otobüs sayısı yeterliydi. Ne oldu bu otobüslere? Daha önceki kayyum döneminde ulaşım çok rahattı ve her ilçenin otobüsleri ayrıydı” dedi.

İki ilçeye ek sefer

Öte yandan geçtiğimiz hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Dicle ve Eğil ilçelerine ek otobüs seferleri başlatıldığı bildirilmişti.  Belediye tarafından yapılan açıklamada: “Ek sefer yapacak otobüsler Diyarbakır'dan saat 11.00'de hareket edecek, Eğil ve ardından Dicle'ye ulaşacak. Dicle ilçesinde ise otobüsün hareket saati 13.00 olarak belirlendi.” ifadelerine yer verilmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum