'Diyarbakır Üniversitesi' mezunları 40 yıl sonra buluştu

'Diyarbakır Üniversitesi' mezunları 40 yıl sonra buluştu
‘Diyarbakır Üniversitesi’ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunları 40. Yıl buluşması gerçekleştirdi. Diyarbakır’da bir araya gelen 40 yıl öncesinin öğrencileri, kentin yeni yüzüyle eskiyi konuştu, nostalji yaşadı.

TİGRİS HABER - ‘Diyarbakır Üniversitesi’  Diş Hekimliği Fakültesinden 40 yıl önce mezun olanlar Diyarbakır’da bir araya geldi. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası adı Dicle Üniversitesi olarak değiştirilen  ‘Diyarbakır Üniversitesi’ mezunları 1976 yılında eğitime başladıkları Diyarbakır’da bir araya gelerek o yılları yâd ettiler, kentteki değişim ve dönüşümü de inceleme imkânı buldular.

O günlerin öğrencileri, geçmişteki imkânları değerlendirdi, o günkü fiziki imkânsızlıklara rağmen, fedakâr hocalar sayesinde çok iyi eğitim aldıklarını, şimdi Türkiye’nin farklı kentlerinde mesleklerini başarı ile icra ettiklerini ifade ettiler.

mezun-bulusma-tigris.jpeg

82 mezunlarının anlamlı buluşması

40. yıl buluşma organizasyonunu Diş hekimi Yılmaz Kaya’nın çabaları ile gerçekleşti. Kaya, buluşma ile ilgili şunları söyledi;  “ 12 Eylül 1980 darbecileri adı kadim Diyarbakır kenti ile anılan ‘Diyarbakır Üniversitesi’nin adını silerek değiştirdiler. O dönemlerde tıp ve diş hekimliği fakülteleri aynı alanda temel tıp eğitimlerini birlikte alıyordu. Kıymetli hocalar sayesinde iyi eğitim alındı. 1981-82 mezunları olarak ‘Diyarbakır üniversitesi’ adıyla mezun olan ilk ve son öğrenciler olmanın gururunu yaşıyoruz. Böylesine anlamlı bir organizasyonla 40 yıl sonra arkadaşlarımızla bir araya geldik, o günleri andık. Kentimizin tarihi kültürel alanları ile ilgili kapsamlı söyleşilerde bulunduk.” (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.