Diyarbakır Valiliği: Kevser Demir polisin kolunu ısırdı, polisi yaraladı

Diyarbakır Valiliği: Kevser Demir polisin kolunu ısırdı, polisi yaraladı
Diyarbakır Valiliği, Bağlar ilçesinde 55 yaşındaki bir annenin polis tarafından darp edildiği iddialarını yalanladı. Valilik, “Anne Kevser Demir komiser yardımcısının kolunu ısırdı, düşerek kolunu yaraladı” açıklaması yaptı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ikamet eden Kevser Demir (55), madde bağımlısı oğlunun gözaltına alınması sırasında darp edildiğini ve kolu ile 3 dişinin kırıldığını iddia ederek sorumlular hakkında şikayetçi olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valiliği ise söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

‘K.D adlı kadın polisin kolunu ısırdı’

Valilik açıklamasında, “Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında bir anneye Polis tarafından şiddet uygulandığı şeklide iddiaların yer aldığının görülmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizin uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda tespit ettikleri S.D. isimli şahsın 18.05.2021 günü, Bağlar İlçesi Kaynartepe mahallesinde ikametinde gözaltına alınması esnasında babası N.D., annesi K.D. ve kız kardeşi F.D. isimli şahıslar görevlilerimizin önüne geçerek gözaltına alma işlemini fiziki ve sözlü olarak engelleyerek S.D.'yi ekiplerimizin elinden kaçırmaya çalışmış, K.D. isimli şahıs ekiplerden sorumlu Komiser Yardımcısını kolundan ısırmış ve bu sırada düşerek sol kolundan yaralanmıştır.

Mukavemet esnasında 2 polis yaralandı

Gerçekleşen bu mukavemet esnasında 2 görevlimiz vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış ve aldıkları adli doktor raporları sonrasında kendilerine mukavemet eden N.D., K.D. ve F.D. isimli şahıslardan şikayetçi olmuşlar, bunun üzerine anılan şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile soruşturma başlatılmıştır. S.D.'nin ikametinde yapılan aramada üstünde 4 gram, ev içerisinde ise satışa hazır halde 25 adet fişek olarak tabir edilen cinste hazırlanmış 6,13 gram, toplam 10,13 gram eroin maddesi ve yine ikameti içerisinde 1,03 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, S.D ile birlikte aynı adli çalışma kapsamında farklı adreslerde gözaltına alınan toplam 3 şüpheli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen tahkikat sonrasında sevk edildikleri mahkeme tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan tutuklanmışlardır. Söz konusu haber ve paylaşımlarda yer alan iddialar gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.