Diyarbakır Valisi pirinç hasadına katıldı

Diyarbakır Valisi pirinç hasadına katıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ Pirincinin hasadına katıldı.

TİGRİS HABER - Merkez Bağlar ilçesinin Karacadağ eteklerinde yer alan kırsal Alatosun Mahallesi'nde yetiştirilen tescilli Karacadağ pirincinin hasadına katılan Vali Su, biçerdöver ve orakla çeltik hasadı yaptı. Vali Su, Karacadağ pirincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Karacadağ pirincinin kalitesiyle, tadıyla, aromasıyla bölgede ve Türkiye'de vatandaşların severek, beğenerek yediği bir pirinç türü olduğunu belirten Vali Su, şöyle konuştu: “2022 yılında Çermik, Çınar, Bağlar ve Hazro ilçelerimizde bu Karacadağ pirincimizin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi projesi kapsamında Büyükşehir Belediyemiz olarak 57 çiftçimize 50 ton çeltik dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca Bakanlığımız da, İl Müdürlüğümüz de yine vatandaşlarımıza bu konuda desteklerini yaptılar. Toplamda 63 ton çeltik dağıtımını çiftçilerimize gerçekleştirdik. Yaklaşık bu da 3 bin 125 dekarlık bir alana tekabül ediyor.”

pirinc-1.jpeg

“Karacadağ pirincini yaygınlaştıracağız”

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) göre yaklaşık 7 bin 500 dekar alanda çeltik ekimi gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Su, "İnşallah Karacadağ pirincini hem yaygınlaştıracağız hem de geliştireceğiz. Tabi bu yaygınlaşıp geliştikçe pazar payını da artırma yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Hasadın ardından Vali ve beraberindekiler, Karacadağ mahallesi Ziyaret camisinde vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Hasat gününe Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve üreticiler katıldı. (Belediye basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum