Diyarbakır Valisi: Ring sistemi revize edilecek

Diyarbakır Valisi: Ring sistemi revize edilecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı revizyonu ile gündeme gelen ring sistemine yönelik vatandaşlardan gelen eleştirileri yanıtlayan Vali Karaloğlu,şikâyetlerin dikkate alınacağını ve sistemin revize edileceğini söyledi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, sosyal medya buluşmaları kapsamında vatandaşların sorularını yanıtladı. Ring sistemi konusunda eleştirilere yanıt veren Vali Karaloğlu, sistemin yeni olduğunu ve vatandaşın ulaşımda harcadığı zamanı kısalttığını belirtti.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, Sosyal Medya Buluşmaları kapsamında Kocaköy ve Dicle İlçeleri’nde vatandaşların toplu ulaşımda yeni uygulamaya konulan ring sistemine ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.

‘Şikâyetlerinizi giderecek yenilikler yapacağız’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı’nı revize ettiklerine değinen Vali Karaloğlu şöyle konuştu; “10 aydır Diyarbakır’dayım, en fazla soru ve sorun ulaşımla ilgili alıyoruz. Toplu taşıma ve ulaşımın bütün sorunlarıyla ilgili ulaşım mastır planımızı bitirdik. Bu ulaşımın Anayasası. Bu planda uzmanların bize önerdiği dün itibariyle yeni bir toplu taşıma ağı oluşturduk. Eski hatları revize ederek A1-2-3 ve 4 diye yeni ana hat ve bu yeni ana hatları besleyecek toplama hatları oluşturduk. İki gündür vatandaşlarımızdan çok şikâyet ve eleştiri alıyoruz. Bunu normal karşılaşıyoruz, yeni bir uygulama. Sizden gelecek olan şikâyet ve taleplerle bunları revize edecek, sizin şikâyetlerinizi giderecek yenilikler yapacağız. Ama şundan emin olun geçmişe göre 30, 40 dakika beklenen duraklarda, 2 gündür süreyi biz 6 ve 8 dakikaya indirdik. Araç sayılarını çoğalttık ve yolculuğun hızını artırdık. Bu yenilikler toplama hatlarında inip ana hatlarda binmek konusunda şikâyetler var. Sevgili Diyarbakırlılar her yenilik baştan biraz tepkiyle karşılanabilir. Bunu anlayışla karşılıyoruz. Ama buna emin olun bunu çok profesyonel insanlarla yapıyoruz. Bütün hedefimiz toplu ulaşımda kaliteyi artırmak, toplu ulaşımda vatandaşımızın hem durakta bekleme süresini hem de yolculukta bekleme süresini azaltmak ve kısmak bizim en büyük hedefimiz.”

‘Gündüz saatlerine kaydıracağız’

Dicle İlçesi’nden bir vatandaşın “Kalekollardan sabaha kadar silah sıkıyorlar. Şehir içindeki çocuklar bu seslerden korkuyor. Bunu çözer misiniz?” sorusunu ise Vali Karaloğlu şöyle yanıtladı: “Buna bir bakalım. İlk defa böyle bir şikâyet geldi. Vatandaşımızı rahatsız edecek ve özellikle gece saatlerinde oluyorsa bunu gündüz saatlerine kaydıracağız. Bununla ilgileneceğiz. İnşallah bu sorunu çözeceğiz.”

‘Diyarbakır’ın surlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz’

Bir başka vatandaşın, “Sur’daki evimiz yıkıldı, etrafı temizlendi, Ellerinizden öper size teşekkür ederiz” ifadelerine ilişkin ise Vali Karaloğlu şunları söyledi: “Allah senden razı olsun. BBC ve Alman haber kanalı rahatsız olmuştu. Siz orada yaşayan gerçek vatandaşlar olarak fikrinizi ifade etmeniz bütün yorgunluğumuzu alır gider. Hayırlı uğurlu olsun. Siz yeter ki isteyen, Diyarbakır’ın surlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.