Diyarbakır Valisi Sur esnafını ziyaret etti

Diyarbakır Valisi Sur esnafını ziyaret etti
Vali Aksoy; “Devlet vatandaşını mağdur etmez”

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, operasyonların tamamlandığı Merkez Sur İlçesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Vatandaşlar Sur’daki kamulaştırma ile ilgili sıkıntısını anlattı. Vali Aksoy; “Devlet vatandaşını mağdur etmez” dedi.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi’nde 103 gün devam eden operasyonlar 9 Mart’ta tamamlandı. 5 mahallede arama tarama faaliyetleri devam ederken, ilçede hayat normale dönüyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy hayatın normale döndüğü Sur İlçe esnafını ziyaret etti.

 

 

Vali Aksoy’a Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Sur Kaymakamı Memduh Tura’da eşlik etti. Diyarbakır Valisi Aksoy vatandaşın sorunlarını dinledi, birlikte çay içti.

Sur Esnafı Vali Aksoy’a yaklaşık 3 ay işyerlerinin kapalı kaldığını, borçlarını ödeyemediklerini anlatarak, borçların ertelenmesi ve faizsiz kredi talebinde bulundu. Ayrıca esnaf işlerin açılması için Sur’da barikatlarının kaldırılmasını talep etti. Kamulaştırma ile ilgili sıkıntılarını da anlatan vatandaşlar, Devlete güvendiklerini ve mağdur edilmemelerini istedi.

 

Operasyonda öldürülen örgüt mensuplarının aileleri de cenazeleri almak için talepte bulunurken, Vali Aksoy cenazeler ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterileceğini söyledi. Ziyaretin ardından Vali Aksoy beraberindekilerle İçkale’de incelemelerde bulundu.

 

SUR TİCARET KALBİ

Vali Aksoy yaptığı açıklamada, Sur’da güven ve huzur ortamının sağlanmasından esnafın memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Vali Aksoy şöyle devam etti; “Suriçi Diyarbakır'ın ticaretinin kalbinin attığı yer. Amacımız Diyarbakır'ı günlük normal yaşamına döndürmek ve sorunları ortadan kaldırmak, esnafımızda bu anlamda yapılan çalışmalardan dolayı güvenlik birimlerimize teşekkürlerini iletiyor. Diyarbakır'ın huzuru ve güvenliği için arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyor. Temennimiz burayı Diyarbakır'ın ticaretini rutin bir şekilde devam etmesini sağlamaktır."

 

Sur’da vatandaşlara 14 milyon lira nakdi yardım yapıldığı hatırlatan Vali Aksoy; “Kalacak hiçbir yeri olmayan vatandaşlarımız varsa bu vatandaşları da otellerde misafir ediyoruz, hiç kimseyi açıkta ve dışarıda bırakmıyoruz. Basit usulde vergi mükellefi olan bin 300 civarındaki esnafımıza da 4 milyon civarında nakdi yardım yapıldı, amaç burada esnafımızın vatandaşımızın bu süreçte daha az sıkıntıda geçiştirmesini sağlamaktır” diye konuştu.

 

“VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ ALINACAK”

Operasyonların tamamlanmasıyla, Sur için alınan acele kamulaştırma kararıyla ilgili konuşan Vali Aksoy sözlerini şöyle tamamladı; “Bakanlar Kurulu Kararı acele kamulaştırma yetkisi veriyor, bu hepsinin kamulaştırılacağı anlamına gelmiyor. Sur'u daha iyi bir noktaya taşımak için alınmış bir yetkidir. Bu yapılacak olan çalışmalar buradaki esnafımızla da vatandaşlarımızla da görüşülerek bir karar verilecek. Devlet vatandaşını mağdur etmez."

Öte yandan ziyaret sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, Vali Aksoy ve Emniyet Müdürü Taşdan için çelik zırhlı iki korumanın da bulunduğu dikkat çekti. 

SUR’DA RADEVULU GİRİŞ

Sur’da yasağın devam ettiği 5 mahallede, evleri bulunan vatandaşlar, eşyalarını çıkarmak için Sur Kaymakamlığı’nda her mahalle için ayrı bir masa kuruldu. Evleri bulunan vatandaşlar başvuru yaparak, evleri zarar görmemiş ise, belirlenen gün için randevu verilerek, güvenlik güçlerinin nezaretinde eşyalarının çıkarabilecek.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.