Diyarbakır Valisi: Üreticiler kent gündeminde birinci sırada

Diyarbakır Valisi: Üreticiler kent gündeminde birinci sırada
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tarımsal üretimde ve hayvancılık alanında Türkiye'de ilk sıralarda olan Diyarbakır'da üreticilerin kent gündeminde birinci sırada olduğunu dile getirdi.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle kırsalda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak ve gelirini arttıracak faaliyetler yürüttüğünü aktaran Karaloğlu, şunları kaydetti:

“Üreticiler bizim gündemimizde birinci sıradadır”

"Diyarbakır 2 milyon küçükbaş ve 700 bin büyükbaş hayvan varlığıyla Türkiye'de hayvancılık bakımından 3'üncü sırada olan bir ilimiz. Tarımsal faaliyetlere de baktığımızda birçok alanda da 5'inci sırada olan bir ilimiz. İpek kozasında da Türkiye üretimini yüzde 60'ını üretiyor. Böyle bir şehirde tarımsal üreticiler bizim gündemimizde birinci sıradadır."

“Belki şu anda Türkiye'deki en büyük sulama projeleri Diyarbakır'da”

Karaloğlu, Valilik Hevsel Salonu'nda düzenlenen "Tarımsal Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın 12 bin yıldır insanlığın en eski yerleşim alanlarından biri olduğunu söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının tarımsal alandaki yatırımlarının yanı sıra DSİ'nin sulama konusunda çok ciddi yatırımları olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Belki şu anda Türkiye'deki en büyük sulama projeleri Diyarbakır'da uygulanıyor Silvan Barajı dolayısıyla" dedi.

Yapılan barajlar ve sulama projelerine dair değerlendirmelerde bulunan Karaloğlu, tarımsal üretim yapılan alanların da artacağını söyledi.

Vali Karaloğlu, 2021 yılının tarımsal üretim ve hayvancılık alanında bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.