Diyarbakır Valisiyle TMMOB arasındaki kavga büyüyor

Diyarbakır Valisiyle TMMOB arasındaki kavga büyüyor
Diyarbakır Karakuyu’da düzenlenen yıkım törenine katılan Vali Münir Karaloğlu’nun hedefinde yine TMMOB vardı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Karakuyu’da düzenlenen yıkım törenine katılan Vali Münir Karaloğlu’nun hedefinde yine TMMOB vardı. Karaloğlu, “Beyefendiler kendileri tabi sitelerde, güzel konutlarında, rezidanslarında oturuyorlar. Ama Karakuyu’da Peyas’ta çarpık yapılarda oturan vatandaşlar da orada yaşamlarına devam etsinler istiyorlar” dedi.

Kayapınar İlçesi, Fırat Mahallesi, Aşağı Karakuyu Bölgesi’nde yerinde dönüşüm işlemi için düzenlenen törende konuşan Münir Karaloğlu, Fiskaya, Benusen ve Kaynartepe’de devam eden kentsel dönüşüme dikkat çekti. Aşağı Karakuyu Bölgesi’ndeki ahırlarda dolayı vatandaşların sürekli şikâyetçi olduğunu belirten Karaloğlu, bölgede Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün desteği ile yerinde dönüşüm yapacaklarını söyledi. Yerinde dönüşümle bölge sakinlerine bulundukları yerde ev yapılacağını kaydeden Karaloğlu şunları söyledi:

“Yapılacak yeni konutlarında oturacaklar ama bölgede 52 dönüm arazinin 25 dönümü yeşil alan park olacak. Sadece 19 dönümünde konut üretilmiş olacak. Kayapınar’a yakışır. Diyarbakır'a yakışır çok güzel bir yeni mahallemiz inşallah bu 52 dönüm üzerine kurulmuş olacak.”

vali-tigris.jpg

TMMOB’a çattı

TMMOB’un “Diyarbakır sahipsiz değildir” başlıklı açıklamasına atıfta bulunan Karaloğlu, “Biz vatandaşın hizmetkârıyız ‘xebatkar’ız biz xebatkar. (çalışan) Biz vatandaşla anlaşarak kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bakın burada oturan vatandaşların hepsi burada muhtarımız burada herhangi bir vatandaşın şikâyeti var mı? Muhtarı, herkes memnun mu, herkes mutlu mu? O zaman sizin derdiniz ne?” diye konuştu. Karaloğlu, TMMOB üyelerini lüks sitelerde, rezidanslarda oturduğunu, vatandaşın halini anlamadığını ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Beyefendiler kendileri tabi sitelerde güzel konutlarında, rezidanslarında oturuyorlar ama Karakuyu’da Peyas’ta çarpık yapılarda oturan vatandaşlarda orada yaşamlarına devam etsinler istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz arkadaşlar. Biz gücümüzün yettiği her noktada Diyarbakır halkının layık olduğu şehirleşmeyi gerçekleştireceğiz. Allah'ın izniyle. Bu çalışmalarda elbette ki Diyarbakır'da yapmış olduğumuzu bütün çalışmalarda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize belediyelerimize, kamu kurumlarına sonsuz desteği var.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.