Diyarbakır ve Şırnak seçim hilelerini protesto ediyor

Diyarbakır ve Şırnak seçim hilelerini protesto ediyor
BDP Diyarbakır ve Şırnak il örgütleri, Ağrı ve Ceylanpınar başta olmak üzere bölgede yapılmaya çalışılan seçim hileleri ile halkın iradesini teslim alma girişimine karşı eylem başlattıklarını duyurdu. Şırnak'ın tüm ilçelerinde çeşitli eylemlerle seçim hil

Gencer Arpacı

Diyarbakır-Yerel seçimlerin ardından bölgede yapılan seçim hilelerine ilişkin BDP Diyarbakır İl Örgütü önünde basın açıklaması yapıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile PKK ve KCK bayrakları açıldı. "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, halkı, AKP'nin seçim politikalarına karşı seferberlik ruhuyla alanlara çıkmaya çağırdı. Kürtlerin her seçim döneminden güçlenerek çıktığını hatırlatan Zümrüt, "Bu halkın iradesini tanımayan bir güç varsa, halkımız da onların iradesini tanımayacaktır" dedi. Faili meçhul cinayetlerle halkın iradesinin teslim alınamadığına dikkat çeken Zümrüt, "AKP devletinin hileleri de bu halka sökmez" dedi. 

'Ceylanpınar'ı çetelerin kampı haline getiremezsiniz'

Ceylanpınar'da olağan üstü hal manzaralarının yaşandığına dikkat çeken Zümrüt, AKP'lilerin silahlarla dışarıda dolandıklarını belirtti. AKP'nin Ceylanpınar hattı üzerinde stratejik planlar yaptığını söyleyen Zümrüt, "Ne Rojava'ya el uzatabilirsiniz ne de Ceylanpınar'ı çetelerin kampı haline getirebilirsiniz. Biz buna izin vermeyiz" şeklinde konuştu. Zümrüt konuşmasının sonunda başta bölge olmak üzere Diyarbakırlı yurttaşları AKP'nin hileleri karşısında ortak tutum almaya ve yarın Bağlar Dörtyol'da 13.00'de yapacakları yürüyüşe çağırdı. 

ŞIRNAK 

Şırnak'ta BDP'li seçilmişler, Ağrı ve Ceylanpınar başta olmak üzere seçimlerde yapılan hileleri protesto etti. BDP Cizre ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasına, BDP Şırnak İl Eş başkanları Baki Katar ve Hami Akti ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde konuşan BDP Şırnak İl Eş Başkanı Baki Katar, geçen hafta yapılan yerel seçimlerinde BDP elindeki belediye sayısını artırdığını belirterek, "Yapılan yerel seçimlerde BDP bölgede seçimin galibi oldu. Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı süreçle bizler seçime hazırlandık ve demokratik bir şekilde seçimin yapılmasını bekliyorduk. Ama yapılan bütün kirli oyunlara rağmen BDP seçimin galibi oldu ve belediyelerinin sayısını arttırdı" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.