Diyarbakır ve Tunceli TSO ortak meclis toplantısı yaptı

Diyarbakır ve Tunceli TSO ortak meclis toplantısı yaptı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) müşterek meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda iki kent arasında birliktelik ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 10 maddede işbirliği sağlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) müşterek meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda iki kent arasında birliktelik ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 10 maddede işbirliği sağlandı.

10 Başlıkta İşbirliği

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası kentler arası işbirliğini geliştirmek amacıyla yaptığı çalışmalar sonucunda Tunceli Ticaret ve Sanayi ile müşterek meclis toplantısı düzenlendi. Tunceli’de düzenlenen müşterek meclis toplantısına DTSO Meclis Başkanı Nevin il, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, DTSO Kadın Meclis, TTSO Meclis Başkanı Sevim Şengezer, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, her iki odanın meclis üyelerinin yanı sıra TOBB Oda ve Borsa Daire Başkanı Hasan Erbay katıldı.

dtsodan-tunceli-ticaret-odasina-ziyaret-1.jpg

10 maddede işbirliği

Meclis toplantısı DTSO Meclis Başkanı Nevin İl ve TTSO Meclis Başkanı Sevim Şengezer’in açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ile DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Odaların organları, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundular. Her iki odanın meclis üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından toplantıda 10 maddede işbirliğinin sağlanması kararlaştırıldı.

dtso-tunceli-3.jpeg

İşbirliği süreklileştirilecek

Toplantıda alınan kararlar; Diyarbakır Gastronomi Fuarında TTSO’ya ücretsiz stand desteğinin verilmesi, Diyarbakır OSB’de TTSO’nun tahsis taleplerinde öncelik verilmesi, TTSO’nun talep etmesi halinde proje eğitim desteğinin verilmesi, DTSO Bilim Eğitim Vakfı tarafından TTSO’ya Mesleki Eğitim desteğinin verilmesi, Kooperatiflerle ilgili her iki odanın ortak çalışma yürütmesi, tekstil atölyelerinin kurulması için çalışma yürütülmesi, doğal afetlere karşı hazırlık ve risk analizleri ile ilgili çalışma yürütülmesi, Diyarbakır ve Tunceli Sivil Toplum Kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi, iki kent arasında otelcilik, konaklama ve hizmet sektöründe destek sağlanması için çalışma yapılması, her iki kent arasında kültür sanat faaliyetlerinin yürütülmesi. İki kent arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla meclis üyelerine sunulan on madde oy birliğiyle kabul edildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.