Diyarbakır Yeniköy mezarlığında hırsızlar cirit atıyor

Diyarbakır Yeniköy mezarlığında hırsızlar cirit atıyor
Diyarbakır’daki mezarlıklarda yaşanan saldırılara tepki gösteren vatandaşlar, mezarlıklardaki güvenlik açığının giderilmesi çağrısında bulundular.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da mezarlıklara yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Diyarbakır Yeniköy mezarlığına saldıran kimliği belirsiz kişi ya da kişiler mezarlıkların demir aksamlarını sökerek, mezarları tahrip etti.

Diyarbakır’da son süreçte türeyen mezarlık saldırganları, mezarların etrafındaki demir korkulukları keserek, halkın kutsalı olan mezarlara yönelik tahribatlara devam ediyor. Mezarlıkları tahrip edilen vatandaşlar ise, mezarlıklardaki güvenlik açığına işaret ederek, tedbirlerin arttırılması talebinde bulundu.

yenikoy-tigris.jpg

Kutsallarımızı sahipsiz bırakmayın

Yeniköy mezarlığında aile mezarlığı tahrip edilen ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, kutsallara yapılan saldırıya tepki göstererek şunları söyledi: “Ölmüşlerimize yapılmış en büyük saygısızlıktır. Dün Yeniköy mezarlığındaki görevlilerle de görüştüm. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler ve beni Büyükşehir belediyesine yönlendirdiler. Belediyeye gittiğim zaman ise “Bizim yapacağımız bir şey yok. Üç tane kapı bulunmuş o kapılardan hangisi sizinse tespit edin yardımcı olalım” dediler. Mezarlığın çevresine baktığım zaman herhangi kamera yok. Ben tekrar kapıyı yaptırsam da kısa bir süre sonra tekrar aynı şeyle karşılaşacağımdan kaygılıyım. Mezarlığa taktırdığım muslukların hepsi söküldü. Biz yapıyoruz onlar kırıyorlar, çalıyorlar. Onlara dur diyecek kimse yok mu? Mezarlarımıza yapılan bu tahribatın önüne geçilmesini ve mezarlıkların güvenli bir hale getirilmesini istiyorum. Mezarlıklarımız kutsallarımızdır, sahipsiz bırakılmamalıdır.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.