Diyarbakır yüzde 60’da çakıldı

Diyarbakır yüzde 60’da çakıldı
Diyarbakır’da 5 ay öncesine kadar günde 40 bin kişi Kovid-19 aşısı olurken, son dönemlerde günlük aşı olanların sayısı 2 bine geriledi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 5 ay öncesine kadar günde 40 bin kişi Kovid-19 aşısı olurken, son dönemlerde günlük aşı olanların sayısı 2 bine geriledi. Kent ikinci doz aşıda yüzde 60.7’de çakıldı. Diğer kentlerde aşılanma oranı yüzde 75’leri aşarken, genç yaş grubunda aşıya direnç devam ediyor.

Geçtiğimiz yaz korona virüs hastalığının tavan yaptığı Diyarbakır’da aşılanma oranları bir türlü istenen düzeye getirilemiyor. Türkiye’nin batısındaki ve bölgedeki bir çok il yüzde 75’i aşarak mavi kategoriye ulaşırken, Diyarbakır yüzde 60.7 ile halen turuncu düzeyde. Kentin, sarıya dönüşmesi için aşılanma oranının yüzde 65’i bulması gerekiyor. İkinci dozun üzerinden belirli bir zaman dilimi geçen kişilere üçüncü doz aşılar tanımlanmaya başladı ancak Diyarbakır’daki sağlıkçıların ilk hedefi ikinci dozda mavi kategoriyi yakalamak.

Gençler dikkat etmiyor

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, aşılanma oranının yüzde 75’i bulması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Aşıya direncin genellikle 25 yaş altı grupta olduğunu belirten Tekin, “Gençler ‘genciz bize bir şey olmaz’ diyerek aşı olmuyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil” dedi.

Aşı hayat kurtarır

Aşının yoğun bakım ve ölüm oranlarını yüzde 90’ın üzerinde azalttığına dikkat çeken Tekin şunları söyledi: “Lütfen herkes aşılarını olsun. Aşının hafif ateş, aşı yapılan yerde hafif bir ağrı dışında yan etkisi yoktur. Sosyal medyada dolaşan ‘kısırlık’ ya da başka hurafelere inanmasınlar. Aşı hayat kurtarır” dedi.

40 binden 2 bine

Tekin, 5 ay öncesine kadar günlük aşı oranlarının bazı günlerde 40 bini aştığını belirterek, “Ne yazık ki son dönemlerde Diyarbakır merkez ve İlçelerinde günlük aşılama oranımız 2 bine düştü” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.