Diyarbakır’a 13 bin metrekarelik yeşil kuşak

Diyarbakır’a 13 bin metrekarelik yeşil kuşak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesi Sanayi Mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerinde planladığı yeşil kuşak projesinde çalışmalar devam ediyor.

TİGRİS HABER - Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların yararlanabileceği bir alan oluşturmak için başlattığı yeşil kuşak çalışmalarının yüzde 50’sini tamamladı. 17 bin metrekarelik yeşil alanda sondaj, su deposu, membran ve kaldırım imalat işlemlerini tamamlayan ekipler, altyapı çalışmalarını sürdürüyor. 13 bin metrekaresi yeşil alan olarak değerlendirilecek projede ekipler, altyapı işlemlerinin ardından üstyapı çalışmalarına başlayacak.

diyarbakir-yesil-kusak-4.jpegYeşil alan olarak ayrılan bölüme farklı türlerde 1500 çalı, 278 ağaç ve mevsimlik çiçekler dikilecek. Mahallenin sosyokültürel durumunun göz önünde bulundurulduğu çalışmada kapalı tandır evleri de inşa edilecek. Yeşil kuşakta çocuklar için oyun alanları, gençler için basketbol sahası, yetişkinler için ise dinlenme alanları olacak. Dinlenme alanlarına 13 çatılı piknik masası ve 25 oturma grubu yerleştirilecek. (Büyükşehir Basın)

Kaynak:Büyükşehir Basın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum