Diyarbakır’a 385 milyonluk dev yatırım

Diyarbakır’a 385 milyonluk dev yatırım
10 tesisin temel atma ve açılış töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İle Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla yapıldı

Diyarbakır - Diyarbakır’da Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından Ambar Barajı sulama, Pamukçay Barajı sulama, Kralkızı cazibe sulama kanalları, Ergani ilçesi içme suyu ve arıtma tesislerinin de yer aldığı 385 milyon liraya mal olan 10 tesisin açılış ve temel atma töreni yapıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

"Diyarbakır’a 28 müjdeyle geldik"
Burada bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün yapılan açılışların dışında Diyarbakır’a 28 yatırımla geldiklerini ifade ederek, bu yatırımların maliyeti 2 milyar 285 milyon lira olduğunu anlattı. Bakan Eroğlu, "Diyarbakır’ın hasretle beklediği 10 tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu tesislerin maliyeti 385 milyon lira. Diyarbakır’a gelince eli boş gelmedik. Yeni müjdelerle geldik buraya. Bu müjdenin maliyeti ise 2 milyar 285 milyon lira. Diyarbakır için 28 alanda yatırım yapma kararı alındı. Bu yatırımların içerisinde Devlet Su İşleri’nin 22 tane projesi var. " ifadelerini kullandı. 

"Barış sürecini kalıcı bir hale getirmek için çaba içerisindeyiz"
Vali Kıraç’tan sonra söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kırklar Dağı’nda yapılan yapıya değindi. Kent için önemli olan bir değerin imara açıldığını belirten Bakan Eker, "Kırklar Dağı gibi Diyarbakır için çok önemli bir bölge olan değeri imara açtılar. 15-20 katlı apartmanlar dikecekler. Biz ziyaret çarpsın demeyiz, beddua etmeyiz ama Diyarbakırlılar onları 30 Mart’ta oylarıyla çarpacak” diye konuştu. 


mujde-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum