Diyarbakır’a Eker mi, Ensarioğlu mu?

Diyarbakır’a Eker mi, Ensarioğlu mu?
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklama tarihi olarak 15 Ocak tarihi verilirken, gözler ise hangi ismin aday olarak açıklanacağına çevrildi.

TİGRİS HABER - Alınan bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezi’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için bir anket yapıldı. Diyarbakır’daki AK Parti İl, İlçe Teşkilatları ile Belediye Meclis üyelerinin cevaplaması için yöneltilen ankette, Eski Milletvekili Ebubekir Bal, Milletvekili Galip Ensarioğlu, Halis Biden ve AK Parti eski İl Başkanı M. Şerif Aydın’ın adı yer aldı.

Ankette ayrıca ‘Bu 4 ismin dışında kimin aday gösterilmesini istiyorsunuz” sorusunda ön planda Eski Bakan Mehmet Mehdi Eker çıktı. AK Parti Genel Merkezi’nce, anket Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’a sunulurken, Erdoğan’ın bu sonucu dikkate alınması halinde 15 Ocak’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Mehdi Eker’in adını açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Diyarbakır kulislerinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da adı geçiyor.

Geçmiş dönem AK Parti Milletvekili olan Mehmet Mehdi Eker, 14 Mayıs seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyince, geçtiğimiz yıl Kasım ayında kurulan Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL)’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum