Diyarbakır’a konteyner kent kuruluyor

Diyarbakır’a konteyner kent kuruluyor
Diyarbakır’da AFAD tarafından kurulum çalışmaları başlatılan konteyner kentin alt yapı çalışmalarına başlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da AFAD tarafından kurulum çalışmaları başlatılan konteyner kentin alt yapı çalışmalarına başlandı. Gazi Yaşargil hastanesinin yakınındaki boş arazide kurulan, içinde 625 konteynerin bulunacağı alanda DİSKİ su ve kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Ergani yolu üzerinde araştırma hastanesi yanındaki boş arazide kurulan 625 konteynerın yer alacağı barınma alanında içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor. DİSKİ ekipleri alanda lavabo ve su ihtiyacının karşılanması için içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışması yürütüyor. Bu kapsamda konteyner kente 200 metre kanalizasyon, 300 metre de içme suyu hattı döşeniyor.

konteyner-kent-1.jpeg

“Tüm imkânlarımızla seferber olduk”

Çalışmaları inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ekiplerin gece gündüz demeden altyapıyı ayağa kaldırmak için canla başla çalıştıklarını ifade etti. Tutşi, şunları söyledi: “DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak ekiplerimizle koordineli bir şekilde çalışarak konteyner kentin altyapısını mümkün olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlamak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Gerek içme suyuna erişimi sağlamak gerek atık su hatlarını faaliyete geçirebilmek için mücadele veriyoruz. Konteyner kentte vatandaşlarımızın tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşılamak için ekiplerimiz tarafından temiz su ve kanalizasyon bağlantıları yapıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar muhtelif yerlerdeki konteynerlerin bağlantısı yapılmıştır. Yaraların tez zamanda sarılması için tüm imkânlarımızla seferber olduk.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.