Diyarbakır’a Optisyen Gözlükçüler Odası

Diyarbakır’a Optisyen Gözlükçüler Odası
Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği Genel Kurulu’nda Diyarbakır merkeze yeni bir oda kurulması kararlaştırıldı.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği Genel Kurulu 3-4 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Genel Kurul’da yönetime Diyarbakır’dan optisyen gözlükçüler de seçilirken, 21. Bölge merkezinin Diyarbakır’a kurulması kararlaştırıldı.

21’inci Bölge merkezi Diyarbakır’a

19.Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, Odanın merkezinin Diyarbakır’a alınması kararına ilişkin şunları söyledi: “2019 yılında kurulan Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği’nin 3-4 Nisan tarihinde 1.’inci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik.  Bu Genel Kurulumuzda mesleğimiz için önümüzdeki 2 yılda bizi üst birlik olarak temsil edecek olan Merkez Disiplin, Merkez Denetleme ve Merkez Yönetim Kurulu’nu belirledik.

Bölgemizde Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası olarak yönetimimizden Bülent Yazıcıoğlu Merkez Yönetim Kurulu’na, Abdülbaki Barış’ı Merkez Disiplin Kurulu’na, Merkez Yönetim Kurulu yedek listesine de Fatih Kılıçaslan ile Mehmet uçucu bölgemizi temsilen seçildiler.

 Aynı zamanda Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Şanlıurfa’da hizmet veriyordu. Merkezimiz bölgenin 12 ilini kapsadığından dolayı ve yönetim kurulunun da tamamının Diyarbakır merkezli olmasından ötürü birçok aksaklığa sebep oluyordu. Bununla ilgili ben ve ekibim bir buçuk yıl içinde ciddi çalışmalar yaptık ve birçok temasta bulunduk. Genel Kurul’a katılan 131 delegenin tamamına yakınının desteğini alarak ve plakamıza da uygun olarak 21’inci yüzyılın 21’inci yılında 21.’inci Bölge Doğu Optisyen Gözlükçüler Odası’nın Diyarbakır merkezde kurulmasına karar verildi. Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında kurucu başkanlık verilerek bölgemize ve Diyarbakır merkez olmak üzere 11 ilimizi bağlayacak şekilde yeni bir oda kurulmasına izin verildi. Bölgemiz için de meslektaşlarımız için de inşallah hayırlı olur.

Daha iyi hizmet daha sağlıklı yönetim faaliyeti

Optisyenler Gözlükçüler Odası’nın Diyarbakır merkezde olmasının sağlayacağı yarar ve imkânlar üzerine ise Erdoğan şunları söyledi: “Merkez Şanlıurfa’da olan Odamızın Yönetim Kurulu’nun çoğunluğu, 12 ildeki tüm meslektaşlarımızın desteğiyle Diyarbakır’dan oluştu. Yönetim Kurulu Diyarbakır’a ama Odanın merkezi Şanlıurfa’daydı. Bu durum ise Odadan alınacak hizmetler noktasında belli kısıtlamaları beraberinde getiriyordu. Yönetim Kurulu üyelerinin belli günlerde Şanlıurfa’da olmak bulunmak zorunda olması, gidiş gelişler, alınan kararlarda il valilikleriyle yaşanan sıkıntılar vs. yönetimsel anlamda verimli bir çalışma ortamından bizi yoksun bırakıyordu. Oda merkezinin Diyarbakır’da olması durumunda 2 yılda bir yapılacak olan Genel Kurul ve her yıl yapılacak olan Mali Genel Kurul dönemlerinde bölgemize gelecek 300’ü aşkın meslektaşımızı kentimizde misafir edebileceğiz.  Yönetim olarak da zaten Diyarbakır’da ikamet ediyoruz ve tüm illerimize ulaşım açısından da ciddi avantajlar kazanacağız. Hizmetlerimizi bu şekle daha rahat sunabileceğiz. Yine faaliyetlerimizi daha uygun koşullarda sürdüreceğiz ve çözüm odaklı kararlarımızı daha erken ve sağlıklı bir şekilde alabileceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.