Diyarbakır’a 'rehavete kapılmama' çağrısı

Diyarbakır’a 'rehavete kapılmama' çağrısı
Sağlık Bakanlığınca açıklanan koronavirüs risk haritasında "mavi" kategoride yer almayı sürdüren Diyarbakır, "rehavete kapılmama" ve "tedbirlere uyma" çağrısı yapıldı.

TİGRİS HABER - Kovid-19 risk haritasında düşük riskli iller arasında yer almayı sürdüren Diyarbakır, kontrollü normalleşme sürecinin etkisi kendini göstermeye başladı. Haritada düşük riskli illeri temsil eden "mavi" rengin bölgede değişmemesi memnuniyetle karşılanırken, kontrollü normalleşmeyle müşterilerini ağırlayan esnafın da yüzü güldü.

Tarihi Hasan Paşa Hanı ile Ongözlü Köprü'deki kafe işletmecileri de Diyarbakır'ın yeniden mavi kategoride yer almasının sevincini yaşıyor. Kafe işletmecisi Yusuf Yalçın, salgın döneminin zor geçtiğini  belirterek, uzun süre kapalı kaldıklarını söyledi.

“Tedbirlere dikkat ediyoruz”

"Mavi kategori" ile işlerinde yeniden hareketlilik başladığını aktaran Yalçın, "Tekrar müşterilerimizi almaya başladık. İşçilerimiz işinin başına döndü. Tedbirlere dikkat ediyoruz. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyuyoruz. Müşterilerden de kurallara uymalarını bekliyoruz. Herkes kurallara uyarsa bir sorun olmaz." dedi.

Tarihi Sur ilçesinde bir restoranda döner ustası Engin Özbaş da iş yerlerinin kapalı olduğu zamanlarda zor günler geçirdiklerini, "mavi" kategori ile yeniden işbaşı yaptıklarını, bunun için mutlu olduklarını belirtti.

“İnsanları da kırmadan, mağdur etmeden kurallara uyuyoruz”

Özbaş, "Bu süreç iyi gidiyor. Halkın biraz daha dikkat etmesini istiyoruz. Temastan kaçınırsak, mesafeye dikkat edersek herkes için daha faydalı olur. İnsanları da kırmadan, mağdur etmeden kurallara uyuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.