Diyarbakır'a yatırımda tüm zamanların rekoru

Diyarbakır'a yatırımda tüm zamanların rekoru
Yatırım teşvik belgelerinde tüm zamanların rekorunu kıran Diyarbakır’da yatırımcıların taahhüdüyle 15770 yeni istihdam alanı oluşturuldu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’a yatırımcılar büyük ilgi gösteriyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu sosyal medya hesaplarından şehirdeki yatırım verilerini kamuoyu ile paylaştı. 

1.81 milyar TL sabit yatırım

Vali Karaloğlu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Zorlu Salgın sürecine rağmen #Diyarbakır’ımızda  2020 Ocak-Kasım döneminde, 241 Yatırım Teşvik Belgesi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. 1.81 milyar TL sabit yatırım ve  15.570yeni istihdamla hedeflerimize daha da yaklaşıyoruz.”

Kapanan 1 şirkete karşılık 9 şirket açıldı

Yeni açılan iş yeri sayısının kapanan iş yerlerine göre esnaflarda %400, şirketlerde %900’e varan oranlarda fazla olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu; “2020 yılı içerisinde  #Diyarbakır’ımızda 1028 iş yeri, 229 şirket kapanırken, 4556 yeni iş yeri ve 1994 yeni şirket açıldı” dedi.

Vali Karaloğlu, kamu, belediye, ticaret ve sanayi odaları, yatırımcı ve girişimcilerin ortak akılla oluşturduğu enerjiyle  Diyarbakır’ı  yatırım ve istihdamda Türkiye’nin lokomotiflerinden biri yapmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.