VİDEO - Diyarbakır'da 12 bin 500 aileye kredi kartı

VİDEO - Diyarbakır'da 12 bin 500 aileye kredi kartı
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte yaşayan 12 bin 500 aileye 400 TL limitli kredi kartı verdiklerini söyledi. Karaloğlu, Sanayi Sitesi, Otogar ve Sebze Hali’nin kent dışına çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Münir Karaloğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) düzenlenen etkinlikte Karaloğlu, basın mensuplarının gününü tebrik etti.

Şehirde güzel bir hareket var

Gazetecilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Karaloğlu, Diyarbakır’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bir buçuk yıldır Diyarbakır Valisi olarak görev yaptığını hatırlatan Karaloğlu, “Sorunların çözümü konusunda şehirde çok güzel bir hareket var. Burada kaldığımız süre zarfında kentin problemlerini çözmeye gayret edeceğiz” dedi.

Eğitime bir buçuk milyarlık bütçe

Eğitim için 1.5 milyarlık bir bütçe ayrıldığını kaydeden Karaloğlu, “Bu ayrılan bütçe ile birlikte eğitimde yaşadığımız sorunların büyük bir bölümünü çözmüş olacağız. Tabi sorun kökten çözülmez. Çünkü nüfus her geçen gün artıyor, kent göç almaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi bir süre önce depreme dayanıklı olmayan bazı okulları yenilemek üzere yıktık. Bu nedenle bazı okulları birleştirmek durumunda kaldık. Bu çalışmalar biterse ciddi bir rahatlama olacak” diye konuştu.

Şehir hastanesi önümüzdeki yıl bitecek

Karaloğlu, temeli atılan Şehir Hastanesi’nin önümüzdeki yıl bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. 1.2 milyarlık yatırım olan hastanenin bin yataklı olacağına dikkat çeken Karaloğlu, “İnşallah sorunsuz şekilde biter ve şehrin hizmetine girmiş olur” dedi. Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin yenilenmesi için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Karaloğlu, “Burada 3 alternatifimiz var. Birincisi yada mevcut yeri yıkıp yeni bina yapacağız yada diğer iki alternatifi hayata geçireceğiz. Tabi bunun içinde bir zamana ihtiyacımız var. Bu konuyu da yakın sürede çözmüş olacağız” dedi.

vali-basin-tigris.jpg

Silvan Barajı bu yıl su tutacak

Tarım için Silvan Barajının önemli olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “Silvan Barajının gövde çalışmaları bitti. Yüzey kısmında ise beton çalışmaları sürüyor. 2022 yılı sonunda su tutması bekleniyor. Tünellerde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların bitmesi ile 2 milyon 300 bin hektar alan suya kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Çevre yolu açılacak

Güney çevre yolundaki çalışmaların sona erdiğini kaydeden Karaloğlu, yakın zamanda çevre yolunun açılışını yapacaklarını söyledi. Karaloğlu, programın uygun olması durumunda açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılabileceğini ifade etti. Karaloğlu, bu çalışma ile kent trafiğinin ciddi bir şekilde rahatlayacağını söyledi.

Hedef bin 400 kilometre asfalt

Mahalle yollarının onarımı için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Karaloğlu, şöyle devam etti:  “Geçtiğimiz yıl 1200 kilometrelik yol asfaltladık. Bu yılki hedefimiz 1400 ile 1500 arasında yolu asfaltlamak. Bu çalışmaları yaparken bizim için en önemli olan insana dokunmaktır. Yoksa hizmetler bir şekilde yapılıyor. Ama biz herkese dokunup çalışmalarımızı yapmak istiyoruz. Bunları daha görünür kılacağız.”

12 bin 500 aileye yardım

Diyarbakır’da 12 bin 500 aileye yardım ettiklerine dikkat çeken Karaloğlu,  “Bunu yaparken kimseyi incitmeden yapıyoruz. 12 bin 500 ailemizde belediyenin vermiş olduğu kredi kartları var. Bu kredi kartlarında yeni yıldan önce 3 ayda bir 300 TL yükleniyordu. Ama bu ay itibari ile 400 TL yüklenecek. Bu kartlarla vatandaşlarımız istediği marketten alışverişini yapacak. Bu kartla vatandaşlarımız sigara ve alkol dışında her şey alabilir.”

Sanayi Sitesi taşınacak

Kentin her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Vali Karaloğlu, Sanayi Sitesi, Otogar ve Sebze Hali’nin kent dışına taşınacağını da ifade etti. Karaloğlu, Sanayi Sitesi için, belediyenin 2 bin 500 dönümlük arsasını ayarladıklarını, otogar için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Diyarbakır Cezaevi’nin boşaltılması

Diyarbakır Cezaevi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Karaloğlu, cezaevine yeni mahkum alınmadığını ifade etti. Geçen yıl bin 200 mahkumun bulunduğu cezaevinde sayının şuan 500’ün altına düştüğünü belirten Karaloğlu, “Cezaevi müze mi, kültür merkezi mi olacak bu konuda netleşen bir durum yok. Ama her ikisi de olabilir” dedi.

Açıklamaların ardından söz alan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mücahit Ceylan, Vali Karaloğlu’nun 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutladı.

Öte yandan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye’de ilk kapanan gazete Diyarbakır’da yayın yapan Yeniden Günaydın gazetesi oldu. Gazete sahibi, artan maliyetleri gerekçe gösterip gazetenin kapanmasına karar verdi. Bu karar ile gazetede çalışan 6 kişi işsiz kaldı. (Tigris Haber)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum