Diyarbakır'da 124 bin 700 dekar alan sulanacak

Diyarbakır'da 124 bin 700 dekar alan sulanacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'da yapımı süren "Kralkızı-Dicle P4 Pompaj Sulaması" projesiyle 124 bin 700 dekar alan sulanacak.

TİGRİS HABER - DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Diyarbakır'da yapılan yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar yer aldı:

"Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Kralkızı-Dicle P4 Pompaj Sulaması Projesinde, 4000 metre güzergahta kazı çalışmaları hızla devam etmekte olup, 1600 metre CTP boru imalatları tamamlanmıştır. Proje kapsamında 425 bin 478 metre HDPE ve CTP boru döşenecek."

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, projenin tamamlanmasıyla 34 köyün ve 124 bin 700 dekar alanın basınçlı borulu şebeke ile sulanmasının sağlanacağını bildirdi. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.