Diyarbakır’da 15 Temmuz etkinliği

Diyarbakır’da 15 Temmuz etkinliği
15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin yedinci yılında “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temasıyla Valilik öncülüğünde Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğiyle kentteki ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Cami meydanında çeşitli etkinlikler yapıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Keçi Burcu’ndaki “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra İl protokolü ve vatandaşların katılımıyla Keçi Burcu’ndan Kurşunlu Cami meydanına kadar Türk bayraklarıyla şehitleri anma yürüyüşü yapıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle Kurşunlu Cami meydanında devam etkinliklerde ilahi ve şiir dinletileri yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş konuşması, alandaki dev ekranlardan izletildi.

85 milyon tek vücut

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Şu, yaptığı konuşmada, 7 yıl önce ülkeyi işgal etmek, demokrasiyi ortadan kaldırmak, hükümeti yıkmak ve milli iradeyi ortadan kaldırmak isteyen FETÖ ve uzantılarının darbe girişimini başlattıklarını anımsattı.

Milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indiğini ve darbe girişimini sonuçsuz bıraktığı vurgulayan Vali Su, şöyle konuştu:

“15 Temmuz aziz milletimizin vatanına, milletine, bayrağına, ezanına, mukaddesatına, aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin, bu vatan evlatlarının her birinin her bir karışına sahip çıktığı özel bir gündür. Bütün dünyaya yüce Türk milleti olarak demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının gösterildiği gecedir. O gece silahlı kuvvetlerimizin şerefli kahraman ordumuzun içine sızmış olan terör örgütü mensupları kendi tankımızı, topumuzu, uçağımızı, silahımızı yine bizim kendi milletimize, bizlere çevirmiştir. Ancak yüce milletimizin imanı, inancı, onun bu vatan, millet sevgisi tankların üzerine çıkmış. Tankın önüne yatmış ve FETÖ terör örgütüne imanıyla, vicdanıyla, inancıyla karşı durmuştur. İşte o gecede yüce milletimiz 251 evladını şehit vermiştir. Vatan, bayrak, ezan uğruna 2 bin 200 fazla kardeşimiz gazilik unvanına kavuştu. 85 milyon vatandaşımız, her görüşten, siyasi düşüncelerini bir tarafa bırakarak tek vücut olarak ülkemizi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütü ve onun uzantılarına karşı durmuş ve bu teşebbüsü azmiyle inancıyla, imanıyla bertaraf etmiştir.”

Konuşmaların ardından Vali Su, tüm Türkiye’de eş zamanlı koşulan Sancak Koşusunda sancağı teslim aldı, dereceye giren sporculara hediye takdim etti.

Vali Su, ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Anma Yol Bisikleti Yarışması”nda dereceye giren sporculara da ödüllerini verdi.

Sanatçı Abdurrahman Önül ile Aykut Kuşkaya’nın eserlerini seslendirmesinin ardından etkinlikler, okunan sala ve edilen dualarla sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kaymakamlar da programa katıldı.(Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.