Diyarbakır’da 2 yerleşim yeri günlerdir elektriksiz

Diyarbakır’da 2 yerleşim yeri günlerdir elektriksiz
Diyarbakır’ın Kumurcak kırsal mahallesi ile İslamköy’e bağlı Yakutlar mezrasındaki elektrik arızası günlerdir onarılmıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kumurcak kırsal mahallesinde 4 gün, Kulp ilçesine bağlı İslamköy kırsal mahallesine bağlı Yakutlar mezrasında ise bir haftadır elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. Kesintinin elektrik arızasından kaynaklandığı belirtildi. Mahalle sakinlerinin başvurusuna rağmen Dicle Elektrik A.Ş.'nin (DEDAŞ) arızayı onarmadığı aktarıldı.

4 gündür karanlıktalar

Kumurcak kırsal mahallesinden Hüseyin Gökmen, elektrik santralinden çıkan arıza nedeniyle 4 gündür birçok hanenin elektriğinin olmadığını söyledi. DEDAŞ'ı defalarca aradıklarını aktaran Gökmen, "Ya cevap vermiyorlar ya da geleceklerini söylüyorlar. Ancak 4 gündür hiçbir ekip gelip sorunu çözmedi. Köyümüz DEM Partisi'ne oy veriyor, bence bu bir seçim yaptırımıdır" dedi.

Su sorunu da yaşadıklarını ifade eden Gökmen, "Gültan Kışanak zamanında köyümüze şebeke suyu geliyordu ama kayyım kesti. Bu neyin davasıdır?" sözleriyle tepki gösterdi.

Eren’den DEDAŞ’a tepki

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Serhat Eren, X hesabından yaptığı paylaşımla DEDAŞ'a tepki gösterdi. Eren, şunları belirtti: "Sur ilçemize bağlı Kumurcak (Çermo) köyünde 4 gündür, Kulp ilçemize bağlı İslamköy (Geliyê Qasan) Yakutlar mezrasında 1 haftadır elektrikler yok. Onlarca aile günlerdir elektriksiz yaşıyor. Sayın DEDAŞ yönetimi, köylülerin taleplerine ve aramalarına neden dönüş yapmıyorsunuz? Neden günlerdir küçük arızaları dahi gideremiyorsunuz? Seçim sonuçlarından dolayı Amed halkını mı cezalandırıyorsunuz.”

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum