Diyarbakır’da 200 bin öğrenci EBA’ya giremedi

Diyarbakır’da 200 bin öğrenci EBA’ya giremedi
Eğitim-Sen “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Raporunu” açıkladı. Açıklamada, Diyarbakır'da 200 bin öğrencinin EBA'ya giremediği bildirildi.

TİGRİS HABER - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubeleri, “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Raporunu” açıkladı. Açıklamada konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Volkan Tuncer, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) verilerine göre, Mart 2020’den bu yana süren koronavirüsün dünyada 1,6 milyardan fazla çocuğun eğitimini olumsuz etkilediğini, salgından dolayı 10 milyona yakın çocuğun okulu bırakma riskinin ortaya çıktığını belirtti.

200 bin öğrenci EBA’ya giremedi

Tuncer, “Diyarbakır’da geçen yıl Haziran ayında yayınlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) verilerine baktığımızda ilimizde bulunan 500 bine yakın öğrenciden EBA’ya hiç girmeyen öğrenci sayısı 200 bindi ve bu öğrencilerin çoğu köyde okuyan öğrencilerin olması sınıfsal ve ekonomik olarak gelir düzeyi düşük dezavantajlı ve anadili Kürtçe olan öğrencilerin olduğu açık bir şekilde öne çıkmaktadır” dedi.

Telafi mümkün değil

Telafinin mümkün olmadığını belirten Tuncer, “Örgün eğitimin bütün kademelerinde yer alan öğrencilerimiz 16 ay boyunca akademik, sosyal, psikolojik, fiziksel kayıplar yaşamanın yanı sıra ciddi düzeyde öğrenme ve beceri kayıpları yaşamıştır. MEB’in öğrencilerimizin yaşadığı kayıpları ‘Telafide ben de varım’ sloganı ile telafi etmesi mümkün görünmemektedir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.