Diyarbakır’da 27 günde 500 test yapıldı

Diyarbakır’da 27 günde 500 test yapıldı
Türkiye’de yaklaşık 200 bin kişiye korona testi yapıldı. 46 vakanın bulunduğu  Diyarbakır’da ise 27 günde sadece 500 test yapıldı. Kentte Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında test yapılmıyor.

Norşin ÖNCEL - Özel

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de şu ana dek yaklaşık 200 bin kişiye korona testi yapıldı. Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere çeşitli meslek örgütleri, vatandaşlara yapılan test sayısının artırılması gerektiğini ifade ediyor. Peki yaklaşık 2 milyonluk nüfusu olan Diyarbakır’da bugüne kadar kaç test yapıldı. Hangi Hastanelerde test yapılıyor ve kentte vaka sayısındaki son durum ne? Tüm merak edilenleri Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin’e sorduk.

Dicle Üniversitesinde de testler başlıyor

saglik-muduru.jpg

Testlerin bugüne kadar Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında yapılmadığını belirten Tekin, “Ancak Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerin ardından Dicle Üniversitesinde de test yapılması için gerekli alt yapı kuruldu. Pazartesi gününden itibaren bu hastanemizde de test yapılmaya başlanacak” dedi.

Diyarbakır’da bugünü kadar 500 test yapıldığını belirten Tekin, bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceğini söyledi.

Maske sıkıntımız yok

Diyarbakır Tabipler Odası’nın ‘Hastanelerde yeteri kadar maske ve koruyucu ekipman yok’ iddialarını da yanıt veren Tekin, “Eksik olan bir şeyimiz yok. Herkese bol miktarda verdik. Maskeleri kontrollü bir şekilde dağıtıyoruz. İnsanlara günlük ihtiyacı kadar malzeme veriyoruz. Sürecin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Gereğinden fazla verirsek bu israf olur. Vatandaşlara da dağıtma kararı aldık. Herkese eşit miktarda dağıtmanın yollarını arıyoruz. Hiçbir personel malzeme eksik diyemez. Planlamamıza göre ihtiyaçları temin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu memleketin bir bakanı var

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Diyarbakır’da 46 koronavirüs hastasının bulunduğu, 3 kişinin ise yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Ancak Diyarbakır Tabipler Odası ise kentte 200 vakanın bulunduğunu, 5 kişinin ise yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sağlık Müdürü Tekin bu iddialara da yanıt verdi. Tekin şöyle konuştu, “Bu memleketin bir bakanı var. Bakanın dışında kim ne diyorsa doğru söylemiyor. Bakanımız en doğru verileri her gün çıkıp veriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.