Diyarbakır’da 3 aydır kalp ameliyatları yapılamıyor!

Diyarbakır’da 3 aydır kalp ameliyatları yapılamıyor!
Koronavirüs maddi durumu düşük kalp hastalarını vurdu!

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da kalp ameliyatlarının yapıldığı iki hastane salgın nedeniyle pandemi hastanesi olarak ilan edildi. Bölge illerine hitap eden iki hastanede yaklaşık 3 aydır ameliyat yapılamıyor. Maddi durumu iyi olanlar özel hastanelere, geliri olmayanlar ise ortada kalıyor. Özel hastanelere mahkum olan vatandaşlar, iki hastaneden birinin açılmasını istiyor.

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversiteleri, salgın nedeniyle pandemi hastanesi olarak belirlendi.  Bölge ilerine hitap eden bu iki hastanenin pandemi hastanesi olarak ilan edilmesi en çok kalp hastalarını sıkıntıya soktu. Maddi durumu iyi olan vatandaşlar özel hastanelere giderken, gelir olmayanlar ise ortada kalıyor.

Sadece muayene için 500 TL gider

Sıkıntı çektiklerini belirten kalp hastaları,  vatandaşların özel hastanelere mahkum edildiğini belirtiyor. Kalp hastaları, “İki hastane kapalı olunca kontrole gidemiyoruz. Özel hastanelerde fahiş fiyatlar alıyor. Özel hastanede sadece kontrol için gitmek en az 500 TL demek. Bunun yanında ameliyat yada anjiyo olsa gerisini siz düşünün. Bu durumun tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz” talebinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.