Diyarbakır'da '3 Tenor konseri'

Diyarbakır'da '3 Tenor konseri'
Diyarbakır Sur Kültür Yolu festivalinde Türkiye’nin 3 önemli Tenor’u sahne alacak.

TİGRİS HABER - Devlet Opera ve Balesi Genel müdürlüğünden yapılan açıklamada, Murat Karahan, Efe Kışlalı ve Hakan Aysev’den oluşan 3 Tenor grubu 15 Ekim Cumartesi günü Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada konser ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ülkemizin eşsiz tarihi ve kültürel zenginliklerinin izlerini takip ederek 1.Beyoğlu ve 1.Başkent Kültür Yolu Festivalleri ile başlayıp ardından bu festivallere Çanakkale Troya ve Diyarbakır Sur Kültür yollarını da ekleyerek güz döneminde de kamusal alanda sanatı, kültürel yaşamın önemli bir parçası haline getirme çalışmalarına devam etmektedir.

Bu çerçevede Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 15 Ekim 2022 Cumartesi günü “3 TENOR KONSERİ” kadim şehrimiz Diyarbakır’da sanatseverlerle buluşacak. Mersin Devlet Opera Balesi Müdürlüğü orkestrası eşliğinde; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Efe Kışlalı ve Hakan Aysev’den oluşan “3 Tenor” grubu Diyarbakır’da her yaştan her sosyal gruptan vatandaşlarımız ile sanat şemsiyesi altında aryalardan napolitenlere ve türkülere uzanan geniş bir repertuvar ile zengin bir kültürel kucaklaşma hedefliyor. Böylece sanatın bütünleştirici ve kaynaştırıcı etkisi ile kulaklarımıza ulaşan tınıların napoliten ya da türkü olmasının bir önemi olmadığı, duyguların yürekten yüreğe her tür müzik ile ve her dilde akabileceği gerçeğini Diyarbakır’da da bir kez daha ifade etme fırsatı olacak.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.