Diyarbakır’da 350 bin TL’lik hırsızlık!

Diyarbakır’da 350 bin TL’lik hırsızlık!
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde içinde işçilerin maaşı olan 350 bin liranın bulunduğu 300 kiloluk kasayı çalan hırsızlar, paraları aldıktan sonra kasayı yakıp nehre attı. Olaya ilişkin üç kişi tutuklandı.

TİGRİS HABER - Olay, geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre, Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi 312. Sokak’ta bulunan tişört ve tulum atölyesine cuma gecesi saat 03.00 sıralarında maskeli ve eldivenli 4 hırsız pencereden girdi. Bayan mescidinin penceresinden içeri giren hırsızlar, büroda bulunan 2 cep telefonu, 3 diz üstü bilgisayar sadaka kutusu ve içinde işçilerin maaşı olan 350 bin liranın bulunduğu 300 kiloluk kasayı alarak kayıplar karıştı. Olayı gerçekleştiren şahısların yakalanması amacıyla polis ekipleri harekete geçti. Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince geniş çaplı inceleme başlatıldı.

3 kişi tutuklandı

Çevrede bulunan 23 güvenlik kamerasını inceleyerek olayı 6 şahsın gerçekleştirdiğini tespit eden polis ekipleri, zanlıların kimlik bilgilerini belirledi. Yapılan operasyon sonucu olayı gerçekleştiren 3 şahıstan M.S., N.A ve A.A. bulundukları adreslerde yakalandı. Şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Tutuklanan şahıslardan M.S.'nin, bahse konu tekstil atölyesinde daha önce çalışan elemanlardan olduğu ve hırsızlık olayından bir hafta önce işten çıktığı belirlendi. Olaya karışan diğer 3 şahsın ve yanlarında götürdükleri paraların yakalama çalışmaları devam ettiği öğrenildi. Yakalanan şahısların alınan ifadeleri doğrultusunda tekstil atölyesinden çalınan çelik kasanın Bismil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesi civarı Dicle Nehri'ne atıldığı tespit edildi. İş makineleri yardımı ile çelik kasa nehir içerisinden çıkarılarak iş yeri sahibine teslim edildi.

Olaya karışan 3 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.