Diyarbakır’da 5 imam Gençlik ve Spor Müdürü olarak atandı

Diyarbakır’da 5 imam Gençlik ve Spor Müdürü olarak atandı
Diyarbakır’da müftülük kadrosunda çalışan 5 imamın çeşitli tarihlerde Gençlik ve Spor Müdürü olarak atandıkları iddia edildi. Yapılan atamalar kente tepkiyle karşılandı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 5 ilçeye atanan gençlik ve spor müdürlerinin il müftülüğünden müdürlük kadrosuna geçirildiği iddia edildi.  İddialara göre, önceki yıllarda Diyarbakır’ın Kulp, Lice, Bağlar, Sur ve Kocaköy ilçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri, ilk olarak İl Müftülüğü kadrosunda çalıştı. Söz konusu kişiler bir süre sonra da Kulp, Lice, Bağlar, Sur ve Kocaköy’e Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atandı.

Tigris Haber’e ulaşan bilgilere göre, imamların önce müftülük kadrosunda daha sonra ise kurumlara müdür olarak atandıkları ileri sürüldü. Böylece, müdürlüklere atanan imamların yerine, yeni imamların atanması için boş kadrolar açıldığı iddia ediliyor.

"İmamlar namaz kıldırsın"

Atamalara tepki gösteren ve isminin verilmesini istemeyen bazı beden eğitimi öğretmenleri, “Bu kentte yüzlerce beden eğitimi mezunu dururken imamların atanması bu kente haksızlıktır. Koca şehirde liyakatli beden eğitimi ve spor bölümü mezunu yok mu? İmamlarımız eğitimini aldığı işi yapsın. İmamlarımız namaz kıldırsın, bu işi iyi yapan beden eğitimi mezunlarımızda kendi işlerini yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Çeşitli tarihlerde Müftülükten Gençlik Spor müdürlüğüne gelen kişiler ve kurumları şöyle:

Lice Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vahap Batal: Geldiği kurum, İl Müftülüğü.

Bağlar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Mahsum Ayhan: Geldiği kurum, İl Müftülüğü

Sur Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferzende Lale: Geldiği kurum, İl Müftülüğü.

Kocaköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Necat Yiğit: Geldiği kurum, İl Müftülüğü.

Kulp Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Kaya: Geldiği kurum, İl Müftülüğü.

Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri ise atamaların daha önceki dönemlerde yapıldığını söyledi.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum