Diyarbakır’da 500 bin dönüm ekili alan kurudu

Diyarbakır’da 500 bin dönüm ekili alan kurudu
Diyarbakır’da yaklaşık 5 milyon dönüme ekilen buğday, sulu buğday, arpa ve mercimekte hasat dönemi başladı. Kuraklıktan etkilenen 500 bin dönüm tamamen kurudu.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Buğday üretiminde üçüncü sırada, baklagilde de önemli bir üretim merkezi olan Diyarbakır’da hasat başladı. 3 milyon dönüm buğday, 750 bin dönüm arpa, 800 bin dönüm kırmızı mercimeğin ekili olduğu alanlara biçerdöverler girdi. Ekili arazilerin 500 bin dönümü bu yıl etkili olan kuraklıktan nasibini aldı. 500 dönümlük arpa, buğday ve kırmızı mercimek, kuraklıktan dolayı tamamen kurudu.

delil-tigris1.jpg

İyi rekolte bekliyoruz

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil, hasat döneminin kent için hayırlı olmasını istedi. Geçen yıl arazilerin büyük bölümünün kuraklıktan etkilendiğini hatırlatan Delil, “Bu yıl daha iyi bir rekolte bekliyoruz” dedi. Tarımın kalkınması için çiftçinin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Delil, şunları söyledi: “Geçen hafta sayın bakanımız buradaydı. Kendisine 4 başlıkta taleplerimizi sunduk. Birincisi kuraklıktan zarar gören çiftçilerimizin desteklenmesi ikincisi maliyetler (Mazot, elektrik, gübre ve ilaç), üçüncüsü elektrik maliyetleri çok yüksek, devletçe desteklenmeli. Dördüncüsü de Tarsim kapsamı genişletilmeli. Çiftçilerimiz mağdur edilmemelidir. Ödenen desteklerin enflasyon oranında arttırılmasını, girdilerde destek sunulmasını talep ediyoruz.”

Delil, çiftçiye verilen desteğin arttırılmaması durumunda, ekim alanlarının azalacağını, gıda sıkıntısının yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum