Diyarbakır'da 7’den 70’e depremzedeler için Maraton Koşusu
Uğur Kasioğlu
TİGRİS HABER - Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji’nin öncülüğünde, 47. İstanbul Maratonu ile eş zamanlı olarak düzenlenen “Eğitim İçin Koşuyoruz” etkinliği, Diyarbakır halkını dayanışma ve umut dolu bir buluşmada bir araya getirdi.

Diyarbakır TED Koleji’nin organizasyonuyla, Türk Eğitim Derneği adına depremzede öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla düzenlenen maraton koşusu, “Koş, Paylaş, Eğitime ve Depremzedeler Destek Ol” sloganıyla düzenlendi.

Milli Sporcu Kızılaslan’da koşuya katıldı
Diyarbakır halkının rahat katılım gösterebileceği şekilde planlanan koşu, TED Koleji önünden başlayarak 75 Park önünde son buldu. Yaklaşık 4 kilometrelik parkurda yapılan koşuya, profesyonel ve amatör sporcuların yanı sıra Diyarbakır TED Koleji mezunu Türkiye Karate milli takım sporcusu Sena Kızılaslan’da destek koşusunda yer aldı.

7’den 70’e her yaş grubundan yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikte öğretmen, öğrenci, meşale öğrenicleri ve milli sporcular koştu.

Birinci, ikinci ve üçüncüye kupa takdim edilen ve İstanbul Maratonu’yla eş zamanlı yapılan koşu, depremzede ve afet bursu alan öğrencilere destek amaçlı yapıldı.

Koşu sonrası sporcu ve misafirlere ikramda bulunulurken ikram sonrası halay çekilerek kutlama yapıldı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.