Diyarbakır’da 9 Ekim yürüyüşünde 59 gözaltı

Diyarbakır’da 9 Ekim  yürüyüşünde 59  gözaltı
Diyarbakır’da, yapılmak istenen 9 Ekim yürüyüşü polis tarafından engellendi. Aralarında HDP Diyarbakır İl eş başkanlarının da aralarında olduğu en az 59 kişi gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi(HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve diğer derneklerin katılımı ile PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1988’de Suriye’den çıkmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yıldönümü vesilesiyle Diyarbakır’da “Özgürlüğe Yürüyoruz” sloganıyla bi yürüyüş gerçekleştirildi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, milletvekilleri Erdal Aydemir ve İmam Taşçıer ile HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz ve beraberindeki grup burada oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine müdahale eden polis, Diyarbakır'da HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, HDP PM üyeleri Beybün Aslan ve Raci Bilici, DBP İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, HDP İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan, HDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Mervan Yıldız, Emine İnan, Şadiye Hayme, MEBYA-DER Eşbaşkanı Meryem Soylu, Mehmet Zeki Bağcık, Halil Memiş, Mithat Altaç, Mehmet Ali Altınkaynak, Hüsnü Aslan, Mehmet Şirin Gürbüz, Mehmet Asana, Sedat Yiğit, Murat Çoban, Şirin Şehir, Mehmet Oruç, Muharrem Bulat, Meryem Yıldız ve soy isimleri öğrenilemeyen Meryem, Leyla, Hebun, Sümeyye, Beytocan, Abidin ve Vedat'ın da aralarında olduğu en az 59 kişiyi gözaltına aldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum