Diyarbakır’da AB - Türkiye gençlik iklim forumu yapıldı

Diyarbakır’da AB - Türkiye gençlik iklim forumu yapıldı
Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde "AB - Türkiye Gençlik İklim Forumu" düzenlendi.

TİGRİS HABER - AB İklim Diplomasisi Haftası 2021 kapsamında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Dicle Üniversitesi Avrupa Tıp Öğrencileri Topluluğu, Kariyer Merkezi ve Üniversite Akademisyenleri işbirliğinde Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde "AB - Türkiye Gençlik İklim Forumu" düzenlendi.

"Ne kadar kirletirsek o kadar temiz enerji gerekiyor"

Forumda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ‘’Bölgemiz için 30 yıllık bir kuraklık sürecinden bahsediliyor. Gelecek dediğimiz işte bugün geldi. Önümüzdeki süreci önlemlerle ne kadar geciktirirsek bizim için o kadar iyi ve bu bizim elimizde. 3 yıl sonra Türkiye’de üretim yapan fabrikalar kullandıkları enerjinin tamamını yeşil enerji olarak elde edemezlerse ürettikleri ürünü Avrupa’ya satamayacaklar. Yani ne kadar kirletirsek o kadar temiz enerji elde etmemiz gerekiyor’’ dedi.

"İş dünyası ve paydaşlarımızla iş birliği yapmak istedik"

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ‘’Fosil yakıtların en büyük zararı yarattığı durumların başında hava kirliliği gelmektedir. Bu durum küresel ısınmaya yol açar. Meydana gelen birçok olumsuz doğa olayının da ana nedenidir. Tarım ürünlerine de zarar verir. Dolayısıyla bu ekonomiye de yansır. Bizler bireysel olarak ne yapabilirizden yola çıkarak çözüme katkı sunabiliriz. Bu vesile ile iş dünyası ve paydaşlarımızla iş birliği yapmak istedik’’ dedi.

Tam gün süren “AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu”nda Panelin moderatörlüğü Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Burtan Doğan tarafından yapıldı.

forum-diyarbakir-tigris.jpg

Paneldeki konular:

Panelde, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Doğan, İklimsel Dönüşümler ve Etkileri,  

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Siverekli, Küresel Süreçte Kalkınma, Çevre ve İklim İlişkisi,

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Konut ve Kentsel Planlamanın İklime Etkisi,

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, Küresel İklim Değişikliği ve Beklenen Sonuçları,

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Hasan Bayındır, Motorlu Taşıtların İklim Değişimine Etkileri konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.